11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 9. август 2012.

Браниславу Перановићу одређен једномесечни притвор

После између 50 и 100 удараца песницом и дрвеним штапом Небојша Зарубац пао у несвест и удавио се желудачним соком. – Предвиђена казна за убиство за које је оптужен свештеник СПЦ је између пет и 15 година затвора

Свештеник Бранислав Перановић, који се сумњичи да је металном шипком убио Небојшу Зарупца (39), штићеника Центра за одвикавање од дроге „Сретење” код Лознице, провешће у притвору наредних 30 дана, по решењу истражног судије Вишег суда у Шапцу Слободана Веселиновића. Саслушање Перановића почело је јуче у 14 часова, а завршено је три и по сата касније.


Према прелиминарном извештају истражног судије, тело штићеника је у понедељак увече нађено у помоћној кући православног свештеника Бранислава Перановића, удаљеној два километра од Центра за одвикавање.

„Он је детаљно одговарао на питања о случају и самом раду Центра за одвикавање од дроге. Осумњичен је за убиство изазвано великим бројем удараца дрвеним штапом и песницама услед чега је Зарубац пао у несвест и удавио се желудачним соком, што је званичан извештај патолога”, изјавио је Слободан Велисављевић, преноси агенцији Бета.

Судија је навео да ће за коначну квалификацију дела бити потребно додатно вештачење.
Предвиђена казна за убиство, за које је оптужен свештеник Перановић, је од пет до 15 година.
Према незваничним и још непотврђеним информацијама, сумња се да је Перановић ударио Зарупца штапом између 50 и 100 пута и тако га усмртио. Сумња се да је узрок пребијања то што је осумњичени помислио да је Зарубац по повратку са „слободног викенда” покушао да у центар унесе дрогу. То је, према још непотврђеним сумњама, разљутило свештеника Перановића.

Осумњичени је после трагедије сам позвао полицију, која га је ухапсила.
Према незваничним информацијама из истраге, осумњичени свештеник, који је јавности познат као некадашњи управник Рехабилитационог центра „Црна Река”, где је лопатом пребијао штићенике, током саслушања у полицији бранио се ћутањем.
 
Р. Х.
 
 
Извор: Политика

Нема коментара:

Постави коментар