11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 27. август 2012.

Чланице "Пуси рајота" напустиле Русију

Две чланице руског панк бенда "Пуси рајот" за којима трага полиција, напустиле земљу. Оне су побегле како би регрутовале стране феминисткиње за припрему нових акција, објављено је на Твитер налогу групе.

Чланице руског панк бенда "Пуси рајот", за којима трага полиција, напустиле су земљу, како би "регрутовале стране феминисткиње за припрему нових протеста".


Бенд "Пуси рајот" објавио је на свом Твитер налогу да су два чланице бенда побегле из Русије, како би "регрутовале стране феминисткиње за припрему нових протеста", преноси АП.
Супруг једне од недавно осуђених чланица групе рекао је за Ројтерс да ће се оне за сада притајити, будући да је московска полиција саопштила да трага за њима. Према његовим речима, оне су на сигурном и ван домашаја полиције.

Пет девојака чланица панк групе су 21. фебруара у московској цркви извеле перформанс против председника Владимира Путина, после кога су три од њих ухапшене у марту, док су две остале на слободи.

Надежда Толокоњикова, Марија Аљохина и Јекатерина Самутсјевич осуђене су 17. августа на две године затвора, због хулиганског понашања мотивисаног расном мржњом, јер су извеле "панк молитву" у цркви Христа Спаситеља у Москви, у којој су позвале Девицу Марију да Русију ослободи председника Путина.

Неколико дана касније, руска полиција је покренула нову, проширену истрагу против две чланице "Пуси рајота" које су остале на слободи и којима се није судило, а о којима се током суђења у Москви говорило као о "неидентификованим учесницама" перформанса.

 недеља, 26. авг 2012

Извор: РТС

Нема коментара:

Постави коментар