11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 27. август 2012.

Обезглављени због журке

Петнаест мушкараца и две жене убијени током ноћи на југу Авганистана. Жртвама одсечене главе. Претпоставаља се да су их талибани убили због журке на којој су пуштали музику и играли. У одвојеном инциденту на југу, у нападу на контролни пункт убијено је 10 војника.

Седамнаест мештана једног села у области Каџаки, у авганистанској провинцији Хелманд, убијено је током ноћи и главе су им одсечене, пренели су локални званичници. Жртве су 15 мушкараца и две жене.



Претпоставаља се да су их убили талибани због журке на којој су пуштали музику и играли. Званичник јужне авганистанске провинције Хелманд изјавио је да су се жртве током ноћи забављале уз музику и игру када су их напали талибани.

У одвојеном инциденту, у истој провинцији на југу Авганистана, убијено је 10 војника када су контролни пункт напали талибани. Пет војника је или отето или се придружило нападачима, јавили су авганистански званичници.

Порптпарол провинције Хелманд Дауд Ахмади рекао је да су побуњеници рано јутрос напали контролни пункт у области Вашир у тој провинцији која важи за једно од главних упоришта талибанских побуњеника на југу земље.

Он је рекао да су четири војника повређена и да је пет војника пошло са нападачима, али да није јасно да ли су отети или су отишли својевољно.


Извор: РТС

Нема коментара:

Постави коментар