11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 9. август 2012.

Држали децу под земљом 10 година

Руско тужилаштво подигло оптужницу против припадника једне муслиманске секте за злостављање 27 деце, коју су држали у подземним ћелијама више од 10 година. Нека од деце су рођена испод земље и никада нису видела светлост дана.

Чланови муслиманске секте у руском граду Казану држали су 27 деце заточено у подземним просторијама више од 10 година. Ради се о деци чланова секте, старости од једне до 17 година, од којих су нека под земљом и рођена и никад нису видела светлост дана.



 Руско тужилаштво оптужило је све припаднике секте, заједно са њиховим вођом Фаизракманом Сатаровим, за злостављање деце. Сатаров је оптужен и за њихово запостављање.

Сатаров, оснивач секте, себе сматра последњим пророком и наредио је својим следбеницима да живе у катакомбама које су ископали на његовом поседу у предграђу Казана.
Процењује се да је Сатаров окупио око 70 следбеника, којима је наредио да прекину сваки контакт с спољним светом.

Sekta-natpis.jpg

Забранио је својим следбеницима, који су називани "муамини" што на арапском значи верници, да примају било какву врсту медицинских терапија, а деци није дозволио да иду у школу, наводи за РИА новости помоћник државног тужиоца Ирина Петрова.

Члановима секте дозвољено је било само да читају Куран и Сатаровљева учења.
"Одлучили су да нас елиминишу из друштва. Одлучили су да воде рат против Алаха, али га неће победити", рекао је један од чланова секте.

Казан је главни град Татарстана, претежно муслиманског региона који чини једну од република Руске Федерације, а познат је по мирољубивом и сложном суживоту својих муслиманских и хришћанских становника.

Katakombe.jpg 
Извор: РТС

Нема коментара:

Постави коментар