11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 31. јул 2012.

Не чуди Кадија поред Ранка Кривокапића

Митрополија црногорскоприморска изразила је забринутост због немилог догађаја који се догодио у суботу, 28. јула, на Његушима, у етно селу „Кадми”, када је Мило Кадија, из свог ресторана, избацио Веселинку Рајковић, њено петоро малољетне дјеце и монахињу Митрополије црногорскоприморске, епархије Српске православне цркве.

 Митрополију овакви поступци појединаца не чуде, јер такве и још горе поруке долазе из самог врха државе, предсједника Скупштине Ранка Кривокапића, који се нарочито истиче у отвореној мржњи према Српској православној цркви.

"Овај немили догађај никоме неће добра донијети, а тим више што се то десило на Његушима Светог Петра Цетињског и владике Рада. Тужни смо што постоје људи са толиком мржњом, али се, са друге стране, није ни чудити оваквим догађајима с обзиром на то да исте такве и још горе поруке стижу од самога врха власти у Црној Гори, од предсједника Скупштине Ранка Кривокапића, који православну Митрополију црногорско-приморску назива „окупаторском црквом” а њеног митрополита Амфилохија, који је иначе рођен у Морачи, назива окупатором Цетињског манастира и трона Светог Петра. Нама као Цркви Христовој, која се темељи на Његовој бескрајној Божанској љубави, преостаје једино да се молимо Богу и Светом Петру да у срца свих људи усели љубав, да би као такви испуњени Његовом љубављу заиста били прави Хришћани и достојни потомци Светог Петра и свих Светих из рода нашега", истиче се у саопштењу Митрополије црногорско-приморске.

Режим подстиче подјеле уочи предизборне кампање

Андрија Мандић, лидер НОВЕ, сматра да је позадина овог догађаја политичка. Истиче да је у питању удбашко, шпијунска, шверцеска веза, јер другог објашњења за поступак да неки човјек понизи себе нападајући немоћне жене и дјецу нема.

Циљ је поларизација политичке јавности уочи  предизборне кампање и отварање теме вјечитих подјела које су биле на овом простор, каже Мандић, позивајући тужиоца на адекватну реакцију.

Мандић сматра да режим, још од деведесетих, заступа један национализам, а данас 2012. преко својих људи на терену реализују једну другу врсту национализма, другу врсту шовинизма и свега оног што нарушава какотако успостављене односе у Црној Гори.


Извор: ИН4С

1 коментар:

  1. Анониман31. јул 2012. 18:03

    NIJEDNA POLITIKA POD BOZIJIM NEBOM NEMOZE NATERATI COVEKA DA MRZI , DA UBIJA DA IDE U RAT ZBOG NECIJIH BOLESNIH IDEALA. COVEK JE TAJ KOJI ODLUCUJE HOCELI BITI COVEK ILI ZVER, HOCELI VOLETI ILI MRZETI. ALI SAD JE DATO SRBIMA DA VIDE KO SU MU PRIJATELJI A KO NEPRIJATELJI.DA LI STVARNO VERUJETE DA SU BIVSE JUG. REPUBLIKE SAVRSENE , DA NEMAJU MANA , DA VOLE CEO SVET BEZ REZERVE.ODAKLE POTICU TI CRNOGORCI ? ODAKLE IM JE POREKLO ? NIJE DALEKO KAD CU BITI OSTAVLJENI OD TIH NAZOVI PRIJATELJA.STA ONDA ? NEKA BI IM SV. VASILIJE POMOGAO DA PROGLEDAJU.

    ОдговориИзбриши