11111111111111

Претражи овај блог

петак, 20. јул 2012.

Вучић: Тадић стоји иза продаје "Политике"

Вучић:Влада са18 чланова и 16 ресора


БЕОГРАД – Лидер СНС Александар Вучић тврди да је куповина 50 одсто листа Политика обављена по директном налогу врха Демократске странке и очекује да ће надлежни органи „без икакве игре и пардона” испитати да ли је у томе било неправилности.

„Криминал се неће толерисати у овој земљи, макар га обављала било која политичка партија”, поручио је Вучић на конференцији за новинаре.

Он је рекао да ће надлежни органи предузети све мере одмах по формирању владе, и да ће јавност о томе бити обавештена.

„Иза куповине Политике крије се фирма Фармаком, генерални директор те фирме у Москви (Милан) Баришић, његов запослени Урош Стефановић, а иначе је урађена по директном налогу врха Демократске странке”, рекао је Вучић.

Он је навео да су државну имовину Политике „отуђили” политичари из ДС-а, мислићи, како каже, да ће контролом свих осталих медија успети да то „разбојничко дело оправдају”.

Вучић је рекао да треба сачекати да званични надлежни органи све то испитају и поручио да „неће бити пардона” у борби против криминала.

Према његовим речима, фирма Фармаком је дужна између 370 и 380 милиона евра, али је узимала кредите из свих банака под контролом ДС-а.

Вучић је додао да не може да се толерише да неко узима новац грађана и да га троши „као своју прћију”.

На питање новинара на које људе из ДС-а мисли, он је рекао да „тренутно мисли на председника и потпредседника те странке Бориса Тадића и Душана Петровића”.

„А истрага ће показати ко је још био ту”, рекао је Вучић.



Конференцији за новинаре присуствовао је и некадашњи генерални директор Политике Дарко Рибникар, који је рекао да та куповина представља „гангстерај невиђене врсте”, који се ни на који начин не може оправдати.

Он је навео и да пет година „ратује преко суда” како би се вратило традиционално заглавље и насловна страна политике, чиме би се, како сматра, вратили и њен углед и утицај.
------------------------------------------
Вучић: Влада са 18 чланова и 16 ресора

БЕОГРАД – Вршилац дужности председника СНС Александар Вучић изјавио је данас да мисли да ће будућа влада имати укупно 18 чланова укључујући председника и потпредседника владе, као и да претпоставља да ће имати 16 ресора.

Упитан за формулу према којој ће бити расподељена министарства, Вучић је на конференцији за новинаре рекао да „не зна ни сам око тих бројева и да СНС-у нису важни бројеви већ људи који ће водити ресоре”.

На питање да ли имају кандидата за ресор спољних послова будући да директорка Канцеларије за европске интеграције Милица Делевић (ДС) неће бити члан нове владе, Вучић је рекао да се још увек не зна ко ће бити министар, да СНС има више кандиатада за то место и да ће о томе разговрати у наредна три до четири дана.

Вучић је рекао да ће лидер СДА Сулејман Угљајнин вероватно бити министар без портфеља и да ће задржати Канцеларију за одрживи развој.

Говорећи о уласку Угљанина и лидера СДПС Расима Љајића у владу, Вучић је истакао да је за СНС „страшно важна порука да и Бошњаци и друге националне мањине буду део владе како би били решавани проблеми са којима се представници тих заједница суочавају”.
-----------------------------------------
Вучић: Жао ми је што Делевић неће у владу

Вршилац дужности председника Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да му је жао што Милица Делевић није прихватила понуду напредњака да буде у новој влади и додао да је ДС тиме показала да су јој важнији партијски интереси од интереса државе и грађана.

Вучић је на конференцији за новинаре рекао да СНС веома цени рад директорке владине Канцеларије за евроинтеграције и да је једина намера напредњака, када су јој понудили место у влади, била добробит државе.

„Нама су Србија и њени грађани много важнији од интереса странке и то је била наша намера”, рекао је Вучцић и додао да је ДС одлуком да не пристане са уласком Делевић у владу показала да су јој партијски интереси изнад државних и интереса грађана.

Делевић је раније изјавила Танјугу да верује да се понуда напредњака да она буде шеф дипломатије темељи на искреним побудама, али да одлука о томе не може бити лична, јер је члан ДС.
----------------------------------------
Председник именује секретара Савета за националну безбедност

Лидер Српске нарпедне странке Александар Вучић најавио је данас да ће убрзо након формирања владе бити промењено законско решење о секретару Савета за националну безбедност, тако да ће њега убудуће именовати председник државе.

Вучић је, на конференцији за новинаре, објаснио да је шеф кабинета председника државе по функцији секретар Савета за националну безбедност и да ће тај члан бити избрисан, а да ће ново решење бити да председник државе именује секретара.

„Очекујем брзу промену закона. Ми ништа не мењамо у том систему 'кочнице и равнотеже' и то остаје ингеренција председника Републике. Он ће донети одлуку кога ће именовати на то место”, рекао је Вучић и додао да ће убудуће на том месту бити личност која ће јасно сносити одговорност.

Он је оценио да ће ново решење бити неупоредиво транспарентније и да је о томе разговарао са другим странкама које су му рекле да је то демократски корак унапред.

На питање да ли је СНС за промену Устава Вучић је, уз подсећање да је та странка имала сугестије о смањењу посланика, рекао да је то дуга расправа, да промена Устава захтева широки и национални консензус и да о томе треба разговарати са свим странкама.

Упитан за департизацију, Вучић је рекао да ће се СНС залагати за професионализацију јавне управе и да ће то постићи, истичући да ће јавност, што се тиче СНС, бити пријатно изненађена.
Он је додао да ће на неким функцијама бити људи који не припадају ниједној странци, да ће на неким местима бити кадрови странака који ће чинити будућу владајућу већину, по условима јавних конкурса, а да ће негде бити и кадрови противничких странака.

„Ми ћемо ићи на професионализацију јавне управе у сваком случају”, подвукао је Вучић и додао да, што се тиче СНС, то морају бити људи који ће имати много знања и енергије и који ће донети промене, иначе „боље да нисмо узимали власт”.
 
Танјуг
објављено: 19.07.2012
 
 
Извор: Политика

Нема коментара:

Постави коментар