11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 24. јун 2012.

Penzionerka iz Titela besplatno razvozi sugrađane (Video)

Svakog će besplatno prevesti do željenog odredišta, u po noći, u po bela dana, kada god zatreba. U Domu zdravlja će sačekati nečije lekarske rezultate, uplatiti račune u pošti, overiće knjižice, skuvati onome ko ne može, dati onome ko nema… Sve to za svoje sugrađane čini Dobrila Mitrović iz Titela, koju od milošte još zovu Dobra vila i Amajlija.

 Dobrila Mitrović - žena sa ogromnim srcem

"Nekad Dom zdravlja nema slobodno vozilo kojim bi prevezli bolesnika i onda zovu mene. Često im i sam lekar da moj broj telefona", priča ona sa osmehom.


Ova vesela i nasmejana baka od 65 leta, iako je nedavno izašla iz bolnice, gde su joj uklonili tumor na dojci, posle čega je imala 27 terapija zračenja, ne prestaje da čavrlja i da  zasmejava svojim dogodovštinama iz "zastave 128", kojom prevozi svoje sugrađane.
 

Ona više od deset godina besplatno taksira po svom gradu. Nekada "fićom", a sada "zastavom", koju je dobila zahvaljujući svojoj prijateljici Marini Tot, sa kojom volontira u Crvenom krstu, a na inicijativu građana Titela u znak zahvalnosti što im nesebično pomaže.
 
"Ispunjavam svoju dušu kada pomažem svojim sugrađanima. Kada bi mi neko to zabranio, meni bi oduzeo ruke, jer to od srca radim. I tvrdim da ruka koja pruža nikad nije prazna", objašnjava ona.
 
Zbog toga joj nije teško da ustane u pola noći, ogrne kućnu haljinu, prekrsti se, pomoli Svetoj Petki i uleti u kola. Nikad ništa nije tražila. Ali, njeni sugrađani umeju da cene to što ona čini za njih. Zbog toga joj neko uplati loto, kupi bingo, jaja, burek… Ostave joj pare i na sedištu automobila, pa neretko Amajlija trči za ljudima da im pare vrati.

 Dobrila Mitrović je četvrt veka radila kao trgovac, a onda je, posle operacije pluća, morala u penziju kao invalid prve kategorije. U međuvremenu se udala za Vojislava, pre 39 godina i rodila ćerku Vojislavu.
 
"Rekao mi je: 'Vozi samo kroz Titel i nemoj nikome da naplatiš. Svako će ti dati nešto'. Ja ga poslušala… Umro je 2004", kaže ona.
 
Sada je dobrotvorki iz Titela potrebna pomoć dobrih ljudi, jer ona sa invalidskom penzijom od nepunih 13.000 jedva preživljava u skromnom kućerku.Ispraćajući novinare iz svoje kuće dala im je čokoladu i izvinila se što nije mogla nešto da skuva jer je tek pre nekoliko dana je izašla iz bolnice.






Izvor: Vesti online

1 коментар:

  1. Анониман25. јун 2012. 13:12

    STA RECI NA OVO ? PA VI STE GOSPODO NA PRAGU RAJSKIH DVERI. GOSPOD NIKADA NIJE ZADOCNIO SA NAGRADOM.NECE NI KOD VAS. NEKA BI VAS GOSPOD ISVETA MAJCICA SACUVALI OD SVAKOG ISKUSENJA, DALI VAM ZDRAVLJE I MIR U SRCU I DUSI.

    ОдговориИзбриши