o.Gavrило - Iguman Manastira Lepavina
Sastojci
200 g pasulja,
1 glavica crnog luka,
5 čenova belog luka,
sveža ili suva paprika,
1 kašika brašna,
2 šoljice ulja,
aleva paprika,
šargarepa,
peršun,
biber,
so.
Priprema
Pasulj oprati, naliti vodom i kuvati. Posle 15 minuta prosuti vodu.
Naliti novom toplom vodom, dodati sitno iseckan crni luk, šargarepu i svežu papriku. Kuvati na laganoj vatri.
Kad pasulj omekša posoliti i pobiberiti po ukusu.
Pred kraju kuvanja preliti zaprškom. Posuti iseckanim peršunom i služiti.
Priprema zaprške: na ulju propržiti brašno, kad brašno porumeni dodati sitno iseckan beli luk i alevu papriku.
200 g pasulja,
1 glavica crnog luka,
5 čenova belog luka,
sveža ili suva paprika,
1 kašika brašna,
2 šoljice ulja,
aleva paprika,
šargarepa,
peršun,
biber,
so.
Priprema
Pasulj oprati, naliti vodom i kuvati. Posle 15 minuta prosuti vodu.
Naliti novom toplom vodom, dodati sitno iseckan crni luk, šargarepu i svežu papriku. Kuvati na laganoj vatri.
Kad pasulj omekša posoliti i pobiberiti po ukusu.
Pred kraju kuvanja preliti zaprškom. Posuti iseckanim peršunom i služiti.
Priprema zaprške: na ulju propržiti brašno, kad brašno porumeni dodati sitno iseckan beli luk i alevu papriku.
Нема коментара:
Постави коментар