11111111111111

Претражи овај блог

среда, 25. април 2012.

Српско-руски хуманитарни центар

У Нишу званично почео да ради српско-руски хуманитарни центар. Поред Србије спасиоци из овог центра покриваће и подручје целог региона.

Српско-руски Хуманитарни центар за ванредне ситуације званично је почео да ради.  Споразумом који су у НИшу потписали заменик премијера Ивица Дачић и заменик министра за ванредне ситуације Руске Федерације Владимир Пучков, правно је регулисан рад Центра.



Центар је намењен за брзо реговање код пожара, природних катастрофа и технолошких хаварија. Поред Србије спасиоци из овог центра покриваће и подручје целог региона од Хрватске, Црне Горе и Македоније.

"Оснивање хуманитарног центра изазвало је извесне скепсе и недоумице али наглашавам да је хуманитарни центар отворен за приступ било које државе која разуме нашу намеру да из једне тачке града Ниша дејствујемо у свим ванредним ситуацијама", рекао је Дачић након потписивања споразума.

Дачић и Пучков обишли су просторије српско-руског хуманитарног центра, а на нишком аеродрому одали су призање руским деминерима који су, на више локација у Србији, ангажовани на хуманитарном разминиравању терена.

Званичници две државе претходно су погледали изложбу, која осликава акције на чишћењу терена од разних убојних средстава, руских и српских деминера.

Дачић и Пучков упознали су се и са садржајем 35 тона руске хуманитарне помоћи, намењене Косову и Метохији која је руским авионом "иљушин" допремљена на нишки аеродром.

Извор: РТС

Нема коментара:

Постави коментар