11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 19. фебруар 2012.

Vilijam Berns posetio Gračanicu

Zamenik američkog Državnog sekretara Vilijam Berns posetio je danas manastir Gračanicu, a potom održao sastanak sa gradonačelnicima kosovskih opština Gračanica, Ranilug, Parteš, Klokot i Štrpce.
18.02.2012 | 20:09 > 20:39
Foto KIM
Bernsa je u manastiru Gračanica dočekao iguman Visokih Dečana Sava Janjić. Posle obilaska crkve, američki zvaničnik je u konaku razgovarao sa vladikom Teodosijem i sveštenstvom Eparhije raškoprizrenske. Nakon sastanka nije bilo obraćanja novinarima, a iz Eparhije je rečeno da će teme sastanka objaviti u svom saopštenju.
Zamenik američkog Državnog sekretara je svoju posetu Gračanici nastavio sastankom sa gadonačelnicima opština koje funkcionišu po kosovskom sistemu.

Gradonačelnik opštine Gračanica Bojan Stojanović je u izjavi za KIM radio kazao da su gradonačelnici sa Bernsom razgovarali o okončanju nadgledane nezavisnosti.
„Mi smo jasno istakli da je ono što će nastupiti krajem godine, bez obzira na političke izjave da se neće desiti kraj nadgledanje nezavisnosti Kosova, da će se to verovatno desiti. Period nakon toga je ono što nas jako brine".

Tokom dana američki zvaničnik sreo se u Prištini sa predsednicom i premijerom Kosova, Atifetom Jahjagom i Hašimom Tačijem.

Vilijem Berns i ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj ranije danas potpisali su Sporazum o bilateralnoj saradnji i partnerstvu između američke vojske i Kosovskih bezbednosnih snaga.

Нема коментара:

Постави коментар