11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 17. новембар 2011.

Srbi propustili kolonu KFOR-a nakon provere

Kolona od 11 vozila KFOR-a, uz pratnju jednog vozila lokalne policije, propuštena je noćas pored barikade u Zupču i uputila se ka Zubinom potoku, nakon što su ih Srbi na barikadi zadržali skoro sat vremena.



KFOR u Zupču (Foto Tanjug)
Vozila KFOR-a, među kojima su bili džipovi i vojni kamioni, zaustavljena su na barikadi u Zupču pola sata iza ponoći, nakon što su Srbi dobili obaveštenje da se u koloni nalaze i vozila EULEKS-a.



Nakon razgovora predsednika opštine Zubin Potok Slaviše Ristića sa vojnicima KFOR-a, kamion koji je bio prepečen na slobodnoj kolovoznoj traci na barikadi u Zupču je pomeren i omogućen je prolaz KFOR-ovim vozilima.

Vozila KFOR-a su došla iz pravca južne Kosovske Mitrovice.

Vojnici su Ristiću, kako je rekao Tanjugu, obećali da neće postavljati nove kontrolne punktove i da njihova večerašnja patrola nije u službi razbijanja barikada, već da žele da provere da li za njih postoji sloboda kretanja.

Druga kolona KFOR-a, među kojima je bilo i najmanje jedno vozilo EULEKS-a, koja su bila odvojena i čekala na par kilometara od Zupča, vratila su se nazad u pravcu južne Mitrovice, nakon polusatnog zadržavanja.

Posle dolaska kolone vozila KFOR-a na barikade u Zupču, Srbi su se tu okupili u većem broju, a povećan broj građana je primetan i na drugim mestima gde su postavljene barikade.

Нема коментара:

Постави коментар