11111111111111

Претражи овај блог

субота, 26. новембар 2011.

„Словенски батаљон“ иде на Косово

МОСКВА – Формираћемо „Словенски батаљон“ и на тај начин се одазвати позиву косовских Срба за помоћ, изјавио је за руске медије Александар Залдастанов, лидер руског мото-клуба „Ноћни вукови“.
Тај клуб има представништво у многим земљама света, укључујући и Србију. Залдастанов, познатији као Хирург, такође је рекао да подржава идеју представника Русије у НАТО Дмитрија Рогозина, који је предложио да „Словенски батаљон“ буде организован по принципу француских иностраних легија.  Хирург је уверен да би се Руси „напуштањем Срба лишили својих најближих пријатеља“, јер он не зна преданије руске савезнике. Залдастанов је додао да је после отварања представништва „Ноћних вукова“ у Србији и Македонији и непосредног контакта са српским народом, српска тема постала нарочито блиска „Ноћним вуковима“, што је, како је нагласио, кулминирало тиме што су два последња бајк-шоуа, организована у Севастопољу и Новоросијском, била посвећена Србима.
- Срби према Русима гаје велику љубав, њихов патриотизам и храброст могу бити пример за све нас – казао је Хирург.
Познати бајкер такође сматра да је захтев хиљада косовских Срба за руским држављанством лако објаснити.


- Велику неправду коју трпе Срби на Косову последњих година тешко је разумети. Када су „Ноћни вукови“ сазнали за ту иницијативу, прва реакција је била да као одговор тражимо српско држављанство. Немогуће је замислити горе понижење од тога што српска влада, плаћајући за чланство у Европској унији, издаје своје хероје, даје последњу земљу на Косову и поред тога организује међународну геј параду – каже лидер руских бајкера, објашњавајући због чега косовски Срби траже заштиту Русије.
Аг.

Извор: Правда

Нема коментара:

Постави коментар