11111111111111

Претражи овај блог

субота, 19. новембар 2011.

Два милиона Руса се поклонило појасу Пресвете Богородице

Око два милиона људи се већ поклонило Појасу Пресвете Богородице током боравка појаса по руским градовима, саопштио је у четвртак новинарима Москве предсједник Фонда Андреја Првозваног, Владимир Јакуњин.

„Органи безбједности чак износе већу цифру него ми“, додао је он, одговарајући на питање новинара Интерфакс-Религија.
Што се тиче информације о чудесним исцјељењима, по ријечима Јакуњина, у храму се уочи приласка ковчегу са појасом једна трудница породила.

„Сматрам да је то тешко назвати чудом, јер  је то природан процес, али заиста диван“, рекао је он.

Управни орган Свете Горе (Кинот) и братија Ватопеда је одлучила да Појас Мајке Божје у Русији  буде до 23. новембра, али,  због невиђеног броја вјерника који желе да се поклоне светињи продужен је боравак до 27. новембра.
Реликвију је 20. октобра први пут у Русију допремио Фонд Андреја Првозваног из Ватопедског манастира. У Петербургу је светињу дочекао премијер Руске Федерације Владимир Путин. Светињи су се касније поклонили  предсједник Дмитриј Медведев и Патријарх московски и све Русије Кирил.

Послије сјеверне престонице Појас су доставили у Јекатаринбруг, Нориљск, Владивосток, Краснојарск, Тјумен, Нижњи Новогород, Дивјејево, Саранск, Самару, Волгоград, Ростов на Дону, Ставропољ. Затим ће се Појасу поклонити вјерници Калињинграда и Москве. Светиња је требало да се на Свету Гору врати 23. новембра.
19. новембра у послијподневним сатима Појас ће доставити у Москву. У Храму Христа Спаса ће је дочакати Његова светост Патријарх Кирил гдје ће служити свеноћно бденије.

Извор: Радио Светигора

Нема коментара:

Постави коментар