11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 25. јун 2024.

Епископ Алексеј богослужио у цркви Светих апостола Вартоломеја и Варнаве у Раковици (ФОТО/ВИДЕО)

Ево нас у Духовске дане Педесетнице, дане Свете Тројице, радосне дане, сабрао нас је Дух Свети данас у овом дивном храму посвећеном Светим апостолима Вартоломеју и Варнави. Каква дивна радост, треба се замислимо каква је то благодат која нам је дарована данас, да прослављамо апостоле учеснике догађаја када је Дух Свети сишао на апостоле, рекао је Епископ Алексеј у беседи, 25. јуна 2024. године.

Епископ Алексеј богослужио у цркви Светих апостола Вартоломеја и Варнаве у Раковици (ФОТО/ВИДЕО)

На Духовски уторак, 25. јуна 2024. године Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Алексеј, викарни Епископ Патријарха српског, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у цркви Светих апостола Вартоломеја и Варнаве у Раковици.

Обраћајући се сабранима беседом, Преосвећени Епископ је рекао - Ево нас у Духовске дане Педесетнице, дане Свете Тројице, радосне дане, сабрао нас је Дух Свети данас у овом дивном храму посвећеном Светим апостолима Вартоломеју и Варнави. Каква дивна радост, треба се замислимо каква  је то благодат која нам је дарована данас, да прослављамо апостоле учеснике догађаја када је Дух Свети сишао на апостоле. Свети апостоли Варнава  и Вартоломеј, они су кроз свој живот после Педесетнице оправдали силазак Духа Светога на њих. Њихов живот без страха, а дотле устрашени, педесет дана данас су се крили. Христос је васкрсао и вазнео се, а они су се осећали усамљенима. Али, када је Дух Свети сишао на њих више страха није било зато што се уселила храброст и разборитост и ништа их више није могло одвојити од Христа и Његове науке.

На крају свете Литургије извршен је литијски опход око храма, а потом су освештани славски дарови поводом славе храма - Светих апостола Вартоломеја и Варнаве, које наша Црква молитвено прославља 24. јуна.

 







Извор: ТВ. ХРАМ

„Дођи и види“ пратите нас нашем Телеграм каналу: https://t.me/dodjiividi

#светивартоломејиварнава, #вартоломејиварнава, #раковица, #слава, #svetivartolomejivarnava, #vartolomejivarnava, #rakovica, #slava,

Нема коментара:

Постави коментар