11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 4. април 2024.

Израел гради олтар за жртвовање црвене јунице да би се испунило библијско пророчанство о крају времена

Израел гради олтар за жртвовање црвене јунице да би се испунило библијско пророчанство о крају времена
Израелци су најавили планове за жртвовање црвене јунице овог месеца јер се значајна библијска пророчанства испуњавају у Израелу пред нашим очима.

Масивни бели олтар је у изградњи у старом граду Јерусалима за предстојећи ритуал крвног жртвовања који датира из времена Мојсија. Прожети библијским значајем, догађаји привлаче пажњу широм света јер многи људи верују да жртвовање црвене јунице има „кључ за испуњење древног библијског пророчанства“.

Према Јицаку Мамоу који је разговарао за ЦБН, квалификовани рабини су припремљени да спроведу жртвовање и земља на Маслинској гори на којој ће се жртвовати је спремна.

2022. године пет савршених црвених јуница довезено је у Израел из државе Тексас. У то време јунице нису биле довољно старе за жртвовање. Али 2024. биће.

Књига бројева у Светом писму укључује посебна упутства за жртвовање црвене јунице и употребу њеног пепела у ритуалима прочишћавања. Овај ритуал се у хришћанској теологији види као предзнак повратка Исуса Христа.

Предстојеће жртвовање црвене јунице привукло је огроман број припадника хришћанске, јеврејске и муслиманске вероисповести широм света и изазвало политичке тензије на окупираној Западној обали.

Израелци верују да су припрема и жртвовање црвене јунице предуслови за обнову Трећег Соломоновог храма у Јерусалиму, где се данас налази џамија Ал Акса.

Муслимани широм света, укључујући Палестинце, сматрају ово провокативним симболом.

Зашто? Зато што је предложена локација за овај храм, Брдо храма у старом граду Јерусалима, такође дом џамије Ал-Акса и светилишта Куполе на стени, два од најсветијих места у исламу.

Палестинске фракције су приметиле долазак црвених јуница. У недавном говору поводом 100. дана геноцида у Гази, портпарол Хамаса оптужио је Јевреје да доводе црвене краве, повезујући их са текућ́им сукобом.

Шта је Трећи Соломонов храм?

Према јеврејској традицији, након што је краљ Давид освојио Јерусалим и учинио га својом престоницом, 1000. године пре нове ере краљ Соломон је саградио храм за обожавање Бога.

Зграда је била позната као Први Соломонов храм. Разорио га је 586. пре Христа Навуходоносор, краљ Вавилона, када је освојио Јерусалим.

Други Соломонов храм саграђен је 37. пре Христа, када је краљ Ирод проширио Храмску гору и обновио храм уз сагласност јавности.

Током римског периода, 70. године нове ере, Титова војска је уништила Други храм, заједно са Јерусалимом. Такође је током тог периода Исус био у Јерусалиму.

Од тада храм не постоји до данас.

Многи ортодоксни Јевреји верују да морају да изграде Трећи храм да би Месија дошао и помогао им да владају светом.

Када се спроводи жртвовање црвене јунице?

All Исраел News је недавно известио да Институт за храм заправо жели да изврши жртвовање црвене јунице „пре Пасхе 2024.“:

За сада, четири јунице су без недостатака и, према речима рабина, надају се да ће обавити церемонију пре Пасхе 2024.

2024. Пасха пада 22. априла.

Многи људи у Израелу верују да ће се жртва догодити током предстојећег помрачења.

 

„Дођи и види“ пратите нас нашем Телеграм каналу: https://t.me/dodjiividi 

#oлтар, #јунице, #месија, #крајсвета, #јевреји, #краве, #алакса, #oltar, #junice, #mesija, #krajsveta, #jevreji, #krave, #alaksa,  

Извор: Нулта Тачка

Нема коментара:

Постави коментар