11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 23. јануар 2024.

Руски патријарх: ЕУ све више личи на лепи ковчег пун костију и прљавштине

Руски патријарх: ЕУ све више личи на лепи ковчег пун костију и прљавштине

Западни свет се током последњих неколико деценија преоријентисао на вредности које нису у складу са хришћанством, западна елита води политику разграђивања хришћанског наслеђа, рекао је патријарх московски и целе Русије Кирил.

"Сав европски хуманизам је израстао из хришћанских традиција. Извор Европске уније били су људи чија су хришћанска веровања у великој мери одређивала државну и политичку делатност. Али Запад се изменио и почео да помера у страну овај хришћански извор. Данас западна елита разграђује хришћанско наслеђе. Европски дом све више личи, ако користимо изразе изЈјеванђеља, на осликани ковчег, који споља изгледа лепо, док је унутра пун костију и нечистоћа“, рекао је патријарх Кирил у Савету Федерације.  

Такође је приметио да се западни свет током неколико деценија преоријентисао на вредности које су непријатељске хришћанству.

"Они стидљиво избегавају помињање Христа у називима празника. Више не користе Christmas, већ X-mas. Шта је X-mas, не знам", истакао је он.

Поглавар Руске православне цркве додао је да Русија мора из свега овога да извуче поуку и схвати колико је важно остати веран својим духовним традицијама и вредностима.

Извор: Спутњик

#кирил, #патријархкирил, #русија, #европскаунија, #kiril, #patrijarhkiril, #rusija, #evropskaunija, 

Нема коментара:

Постави коментар