11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 4. јануар 2024.

После иницијативе Спутњика: Влада усвојила - други дан Божића нерадни

После иницијативе Спутњика: Влада усвојила - други дан Божића нерадни

После иницијативе коју је у јавности покренуо Спутњик, што је подржао и председник Србије Александар Вучић, Влада Србије усвојила је на данашњој седници закључак којим се препоручује послодавцима у Републици Србији да запосленима омогуће да не раде на други дан Божића ‒ 8. јануара 2024. године.

Истим закључком препоручује се послодавцима да запосленима који 8. јануара 2024. године раде, обезбеде права која припадају запосленом за рад на дан празника који је нерадан дан.
Подсетимо, иницијативу о празновању 8. јануара, покренуо је Спутњик текстом “Нешто урадите одмах: Други дан Божића у Србији мора да буде нерадан и – тачка!”, у којем тврдимо да је потпуно невероватно да је понедељак, први дан после Божића и дан Сабора пресвете Богородице – радни дан у православној земљи Србији.

Председник Србије Александар Вучић убрзо је прихватио иницијативу Спутњика и изјавио да ће Влада Србије пробати да законски формализује одлуку да други дан Божића, 8. јануар, буде нерадни дан - што је данас и учињено.

#божић, #нераднидан, #bozic, #neradnidan,

Нема коментара:

Постави коментар