11111111111111

Претражи овај блог

среда, 14. јун 2023.

Ухапшени припадници полиције тзв. Косова, Бркић: Није прекршена Резолуција 1244 (МАПА)

Државни секретар МУП Жељко Бркић рекао је да су сва тројица ухапшених била под пуном ратном опремом, наоружани аутоматским пушкама

Ухапшени припадници полиције тзв. Косова, Бркић: Није прекршена Резолуција 1244 (МАПА)


Државни секретар Министарства унутрашњих послова Жељко Бркић се обратио јавности након данашњих догађаја у централној Србији, када су специјалне јединице српске полиције ухапсиле тројицу припадника тзв. Косовске полиције. 

Он је прецизирао да су сва тројица ухапшена дубоко на територији централне Србије, те да су били под пуном ратном опремом.

"Данас у 12:38, у административном појасу ка КиМ, далеко у дубини територије Србије, припадници антитерористичке јединице лоцирали су и ухапсили припаднике тзв. косовске полиције", рекао је он.

"Сва тројица су била под пуном ратном опремом, са аутоматским пушкама, ГПС уређајима и мапама. Они су службеним возилом типа 'дачија дастер' дошли до алтернативног прелаза Тресава-Батњик, оставили возило и пешице дошли до села Гњилица где су и ухапшени", истакао је Бркић.

Како је нагласио, Република Србија озбиљна држава, и да наши припадници МУП-а нису прелазили, нити били близу административне линије те самим тим нису прекршили Резолуцију 1244 и војнотехнички споразум, нити су предузели ниједан противправни акт према ухапшенима. 

Овим поводом се пре Бркића, такође, на ванредној конференцији за медије, обратио и директор Канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић који је истакао да припадници наше полиције ногом нису крочили на територију КиМ и нису прекршили Резолуцију 1244, као ни војно-технички споразум, јер нису прешли административну линију.

Приштина, са друге стране, тврди да су тројица припадника тзв.Косовске полиције киднапована у селу Баре, на територији КиМ.

Извор: РТ Балкан

„Дођи и види“ пратите нас нашем Телеграм каналу: https://t.me/dodjiividi      

#косовоиметохија, #космет, #хапшење, #шиптари, #терористи, #kosovoimetohija, #kosmet, #hapsenje, #siptari, #teroristi,
 

 

Нема коментара:

Постави коментар