11111111111111

Претражи овај блог

петак, 19. мај 2023.

Епархија се огласила поводом „забране за Ђоковића“

Епархија се огласила поводом „забране за Ђоковића“

Епархија рашко–призренска саопштила је да је дубоко ожалошћена изјавом министра културе и спорта привремених приштинских институција Хајруле Чекуа да није законски могућ долазак на Косово и Метохију најбољем светском тенисеру Новаку Ђоковићу .

У сулудом саопштењу министра лажне државе наведено је да Ђоковић неће моћи да дође на Космет јер није примио вакцину против вируса корона.

Епархија у саопштењу напомиње да та обавеза није на снази већ више од годину дана.

Ђоковић је изразио жељу да крсти своју децу у једној од светиња на Косову и Метохији, одакле и сам потиче, наводи се у саопштењу Епархије објављеном на сајту СПЦ у којем се оцењује да је непримерена реакција Чекуа.

Он је на Твитеру написао "Нема вакцине-нема уласка" и поделио вест да је Ђоковић за италијански Коријере дела сера рекао да би волео да крсти децу на Космету.

„Молимо се Богу да се ово питање реши у складу са правом слободног кретања свих грађана и верских слобода свих јер не постоје никакви законски разлози за забрану уласка Ђоковића кога као спортисту цене и многи косовски Албанци“, поручила је Епархија рашко–призренска.

Из Епархије рашко-призренске напомињу да носиоци поруке мира, какви су патријарх Порфирије и Ђоковић, само доприносе суживоту Албанаца, Срба и других народа „носећи благослов за све оне који овде живе“.


Извор: Спутњик

„Дођи и види“ пратите нас нашем Телеграм каналу: https://t.me/dodjiividi     

#ноле, #новак, #крштење, #косовоиметохија, #космет, #nole, #novak #krstenje, #kosovoimetohija, #kosmet,

Нема коментара:

Постави коментар