11111111111111

Претражи овај блог

среда, 12. април 2023.

„Европо, пуцају на нас“: Протест Срба на КиМ због рањавања Јовановића /ФОТО, ВИДЕО/

Грађани Звечана и Северне Митровице одржали су протестну шетњу на коју је позвала Марина Јовановић, супруга Милана Јовановића, на којег су припадници такозване косовске полиције пуцали код Бистричког моста у понедељак увече.

Они су се кретали главним путем Звечан-Рашка, носећи транспаренте са натписима: "Идите одавде", "Европо, пуцају на нас", "Овде вам није место". Крајње одредиште им је био Бистрички мост, где је рањен Милан Јовановић.

На челу колоне била је Јовановићева супруга која је изјавила да су данас ту да би поручили специјалцима да оду са севера Косова и Метохије и да је то једини начин да се никада не понови оно што се десило њеном супругу.

Грађани су се окупили из два правца — једни из Лепосавића, а други из правца Косовске Митровице.

На 500 метара од пункта, полиција је покушала да спречи народ да се приближи пункту али су они након десетоминутне расправе одлучили да наставе даље, а полицајцима поручили да их „пусте да прођу или пуцају како су то до сада радили“.

Грађани Звечана и северног дела Косовске Митровице, учесници протестне шетње, покренули су и петицију за повлачење специјалаца тзв. косовске полиције са севера Косова и Метохије.

Петицију су потписали и челници Српске листе Горан Ракић и Игор Симић, бивши градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић и некадашњи председник Скупштине општине тог града Немања Бишевац.

Петиција ће бити потписивана и наредних дана.

 

Извор: Спутњик

„Дођи и види“ пратите нас нашем Телеграм каналу: https://t.me/dodjiividi 

#косовоиметохија, #протест, #космет, #kosovoimetohija, #protest, #kosmet, 

Нема коментара:

Постави коментар