11111111111111

Претражи овај блог

среда, 12. април 2023.

Истрага показала: САД раде на генетски модификованом биолошком оружју

Истрага показала: САД раде на генетски модификованом биолошком оружју

Напомиње се да последице биолошких "штетних агенаса" могу да изазову "епидемије које су по својим последицама катастрофалне и могу да се упореде са "нуклеарном зимом" 

Вашингтон има за циљ да развије јединствено генетски модификовано оружје које би било способно да зарази људе, животиње и усеве, наводи се у коначном извештају парламентарне комисије која истражује активности америчких биолошких лабораторија у Украјини.

"САД имају за циљ да развију јединствено модификовано биолошко оружје које може да зарази не само људе, већ и животиње, као и пољопривредне усеве. Његова употреба подразумева, између осталог, наношење велике и непоправљиве економске штете непријатељу", каже се у документу.

Напомиње се да последице биолошких "штетних агенаса" могу да изазову "епидемије које су по својим последицама катастрофалне и могу да се упореде са "нуклеарном зимом".

"Поседовање тако веома ефикасног биолошког оружја од стране Сједињених Држава ствара, по мишљењу америчке војске, стварне предуслове за промену природе савремених оружаних сукоба", додају аутори документа.

Руска војска: У украјинским биолабораторијама пронађени патогени колере и антракса

Министарство одбране Русије истражује 240 патогена опасних болести пронађених у четири лабораторије у Украјини, изјавио начелник Снага за радијацијску, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Русије у Савету Федерације Игор Кирилов позивајући се на анализу докумената везаних за војно-биолошке активности САД у Уркајини.

"Радили смо заправо у четири лабораторије у којима је пронађено око 240 патогених супстанци разних врста, и даље их проучавамо. Већина се односи на антракс, колеру", рекао је Кирилов и додао да Русија има вакцине и лекове против тих болести.

На истраживању патогена, прецизирао је он, ради руско Министарство здравља и Федерална служба за надзор заштите права потрошача и благостања људи (Роспотребнадзор).

Пентагон је оживео праксу нацистичке Немачке и милитаристичког Јапана, у америчким војним лабораторијама су вршени експерименти на људима, написао је на Телеграму шеф Комитета за безбедност Думе Василиј Пискаров.

Према његовим речима, САД су трошиле огромне количине новца на подмићивање владе Украјине како би сакрили своје нехумане експерименте.

Комисија, која се бави истрагом активности америчких биолабораторија у Украјини, истиче да међународни тероризам представља озбиљну претњу глобалној биолошкој безбедности и зато предлаже да се покрену мултилатералних преговори о изради међународне конвенције за борбу против хемијског и биолошког тероризма, преносе "РИА Новости".

Разрађени су и предлози за прилагођавање националног законодавства у области биолошке безбедности, наводи се у коначном извештају комисије.

Савет Федерације је једногласно одобрио извештај парламентарне комисије, а документ је подржала Државна дума. Сама комисија је почела са радом пре годину дана, а 22. марта 2023. године је одобрен завршни извештај.

Према речима копредседника комисије Константина Косачева, у Украјини је тренутно сачувано најмање 30 биолошких лабораторија САД. Главни наручилац истраживања је заправо Пентагон, што може указивати на војну природу биолабораторија, а то што се оне налазе у Украјини указује, како је рекао, на могуће планове Американаца да употребе своју војску против Русије.

Кремљ ће коначни извештај комисије послати руководству земље, међународним организацијама и објавити на званичној интернет страници.

Извор: РТ Балкан

„Дођи и види“ пратите нас нашем Телеграм каналу: https://t.me/dodjiividi

#биолошкооружје, #агенси, #епидемије, #болести, #лабораторије,, #америка, #епилдемије, #украјина, #bioloskooruzje, #agensi, #epidemije, #bolesti, #laboratorije, #amerika, #epidemije, #ukrajina,

Нема коментара:

Постави коментар