11111111111111

Претражи овај блог

петак, 24. јун 2022.

Епископ Јустин богослужио у цркви Светих апостола Вартоломеја и Варнаве: Наш идентитет и целокупно наше биће темељи се на Јеванђељу Христовом (ФОТО + ВИДЕО)

Да бисмо знали ко смо и шта смо, одакле потичемо, где идемо и шта треба да оставимо својој деци у аманет, постоји Црква Христова, постоји вера православна, постоји Јеванђеље Христово на којем се темељи наш народ, наш идентитет, наша култура и целокупно наше биће., рекао је Епископ Јустин у својој беседи у цркви Светих апостола Вартоломеја и Варнаве, 24. јуна 2022. године.

Епископ Јустин богослужио у цркви Светих апостола Вартоломеја и Варнаве: Наш идентитет и целокупно наше биће темељи се на Јеванђељу Христовом (ФОТО)

На празник Светих апостола Вартоломеја и Варнаве, 24. јуна 2022. године, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г. Јустин служиo je свету архијерејску Литургију поводом храмовне славе у цркви посвећеној данашњем празнику у београдском насељу Раковица.

Епископу Јустину саслуживало је свештенство овог храма. Након свете Литургије, Епископ Јустин је освештао славске дарове и преломио славски колач, а затим је извршен литијски опход око храма.

У својој надахнутој беседи, Епископ Јустин је рекао да треба да запитамо сами себе, сећајући се прошлости, али не остајући никада у њој заробљен, да ли смо ми достојни потомци славних предака, какви смо у садашњости и шта нам ваља чинити у будућности, у овом времену када Христос и вера православна постају велика сметња за систем вредности оних властодржаца и оних који желе да управљају светом и свима нама. Промене и жеља да се овај свет преобрази и да почива, не на Христу, и не на хришћанском јеванђелском учењу, него на њиховим системима и идеологијама. И да се замени и сам човек као биће Божије, да се обешчовечи и да се претвори у машину или робота или безличну ствар којој неће бити битно ни које је нације, ни које је вере, ни ког је пола, ни где живи, ни коме припада.

Да бисмо остајали на том путу, да бисмо знали ко смо и шта смо, одакле потичемо, где идемо и шта треба да оставимо својој деци у аманет, постоји Црква Христова, постоји вера православна, постоји Јеванђеље Христово на којем се темељи наш народ, наш идентитет, наша култура и целокупно наше биће. И сви они који желе у име пролазнога хлеба, пролазне славе овога света и века да замене такво опредељење српскога народа са нечим овоземаљским, не желе добро ни себи ни нама, истакао је Епископ Јустин. 



















„Дођи и види“ пратите нас нашем Телеграм каналу: https://t.me/dodjiividi


Извор: ТВ.ХРАМ

#светивартоломејиварнава, #вартоломејиварнава, #раковица, #београд, #слава, #svetivartolomejivarnava, #vartolomejivarnava, #rakovica, #beograd, #slava,

 

Нема коментара:

Постави коментар