11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 20. јун 2022.

Више стотина верних дочекало патријарха Порфирија у манастиру Калиште код Струге

Више стотина верних дочекало патријарха Порфирија у манастиру Калиште код Струге 
Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије стигао је данас у раним вечерњим сатима у манастир Калиште код Струге где су му Његово Блаженство Архиепископ охридски и македонски г. Стефан, архијереји, свештенство, монаштво и стотине верних приредили веома свечан дочек (фотогалерија).

У  част Патријарха српског г. Порфирија, у чијој пратњи је Преосвећени Епископ зворничко-тузлански г. Фотије, у храму древног Богородичиног манастира служена је доксологија. Стотине верних, старо и младо, малишани у народним ношњама нису крили радост што могу да приме патријарашки благослов.

Манастир посвећен Рођењу Пресвете Богородица у селу Калиште, на обали Охридског језера, западно од Струге, краси чудотворна икона Мајке Божје. Недалеко од храма налазе се целебни извори Светог Петра и Светог Ананијe, као и капела Светог Атанасијa у пећини.


 

„Дођи и види“ пратите нас нашем Телеграм каналу: https://t.me/dodjiividi
 
 Извор: Српска Православна Црква

#струга, #калишта, #македонија, #патријархпорфирије, #патријарх, #стефан, #архиепископстефан, #struga, #kalista, #makedonija, #patrijarhporfirije, #patrijarh, #stefan, #arhiepiskopstefan,

Нема коментара:

Постави коментар