11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 28. април 2022.

Путин: Ако се неко умеша у ситуацију у Украјини и буде стварао претњу стратешког карактера, удар ће бити муњевит

Путин: Ако се неко умеша у ситуацију у Украјини и буде стварао претњу стратешког карактера, удар ће бити муњевит
Ако неко пожели да споља интервенише у ситуацију у Украјини и створи стратешку претњу, онда ће удари бити муњевити, рекао је председник Русије Владимир Путин на седници Савета законодаваца.

„Донели смо све одлуке о овом питању“, рекао је он. 

"За то имамо све инструменте, којима се тренутно нико не може похвалити. Ми се тиме нећемо хвалити, искористићемо их ако затреба. И желим да сви знају за то", рекао је председник Путин.

Путин је уверио да ће сви задаци специјалне операције у Украјини бити безусловно испуњени како би се народима Русије и Донбаса гарантовао мир и безбедност у историјској перспективи. Према његовим речима, руски војници и официри су спречили „стварну опасност која је већ надвила нашу домовину” и спречили сукоб великих размера који би се „одвио на нашој територији, али по туђим сценаријима”.

Путин је нагласио да су се непријатељске земље ослањале на русофобију и неонацисте и досљедно претварале суседну државу у анти-Русију. Реакција Москве на ове акције показала се исправном и благовременом, што потврђује ток недавних догађаја, укључујући тврдње Кијева да поседује нуклеарно оружје, откривање западних биолошких лабораторија у Украјини и снабдевање оружјем, додао је председник.

Истовремено, Запад је украјински народ претворио у потрошни материјал, али спознаја тога већ долази код већине становништва.

„Када је Русија благонаклоно, пријатељски, другарски, братски реаговала на стварање независне украјинске државе, наравно, онда је полазила од тога да ће то бити пријатељска држава, да ћемо заједно ићи даље, јачати и развијати се, подржавати једни друге, стварајући најконкурентније услове за наш развој. Да, у новим историјским условима, али, наравно, нико није очекивао стварање `анти-Русије` на историјским руским територијама, и ми то не можемо дозволити", објаснио је шеф државе.

Реакција Москве на ове акције показала се исправном и благовременом, што потврђује ток недавних догађаја, укључујући тврдње Кијева да поседује нуклеарно оружје, откривање западних биолошких лабораторија у Украјини и снабдевање оружјем, додао је председник.

„Прекјуче сам на колегијуму Генералног тужилаштва говорио о потреби формирања детаљне и непобитне доказне базе за све гнусне злочине, кршења међународног хуманитарног права од стране неонациста, страних плаћеника и све више их се појављује у Украјини. Поново их је неколико уништено, неколико је приведено. Ускоро ће их Министарство одбране представити јавности", додао је Путин.


„Дођи и види“ пратите нас нашем Телеграм каналу: https://t.me/dodjiividi

Извор: Восток

#војнаоперација,   #путин, #русија, #рат, #украјина, #putin, #rusija, #rat, #ukrajina,#vojnaoperacija,

Нема коментара:

Постави коментар