11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 12. април 2022.

УПОЗОРЕЊА УКРАЈИНСКИХ СЕЈАЧА - Митрополит Тихон (Шевкунов)

УПОЗОРЕЊА УКРАЈИНСКИХ СЕЈАЧА - Митрополит Тихон (Шевкунов)

Украјински подвижници су упозоравали на актуелне догађаје, понекад готово до буквалне случајности, пре много година. Недавно прослављени као светитељ, пречасни старац Лаврентије Черниговски (преминуо је у Чернигову далеке 1950. године) рекао је:

„Наше родне речи су Рус и Рус. И императив је знати, запамтити и не заборавити да је постојало Крштење Русије, а не Крштење Украјине. Кијев је други Јерусалим и мајка руских градова. Кијевска Рус је била заједно са великом Русијом. Кијев без велике Русије и одвојено од Русије је у сваком случају незамислив. 

И онда – снажно и сликовито: „Као што је немогуће раздвојити Свету Тројицу, Оца и Сина и Светога Духа, ово је Један Бог, тако је немогуће поделити Русију, Украјину и Белорусију. Заједно су Света Русија. Знај, памти и не заборави. Град Кијев никада није имао Патријарха. Патријарси су били и живели у Москви. Чувајте се самопосвећене украјинске групе (цркве) и уније.”
 

У Украјини је био још један познати подвижник, исповедник Одеског Свето-Успенског манастира, схимоархимандрит Јона (Игнатенко). Упокојио се у Господу 18. децембра 2012. године. Непосредно пре његове смрти, забележене су његове речи:

„Годину дана након моје смрти, почеће велики преокрети, биће рат. Ово ће трајати две године.

– Како ће све почети? Америка ће напасти Русију?

- Не.

Хоће ли Русија напасти Америку?

- Не.

- И шта онда?

– У једној земљи, која је мања од Русије, биће веома великих нереда, биће много крви. Русија, Сједињене Државе и многе земље биће увучене у овај левак грађанског рата мале земље.

Скоро тачно годину дана након његове смрти, крајем 2013 - почетком 2014, у Кијеву и Одеси су почели Мајдан и крвави догађаји. Рекао је: „Нема одвојене Украјине и Русије, али постоји јединствена Света Русија. И душмани су решили да нас поделе да би уништили православље у Малој Русији. Али Господ то неће дозволити."

А ево предсказања још једног веома поштованог старца у Украјини, схима-архимандрита Зосиме (Сокура), ктитора Свето-Успенског Николо-Василевског манастира у Доњецкој области. Преминуо је 2002. године.

„А сада, у наше време, цео удар почиње од Кијева - мајке руских градова, од колевке. И отуда ће се ово лупање котрљати по целој руској земљи, неће заобићи Русију, ништа; биће хаос свуда около. Али Русија ће стајати, и биће велика милост. Чак ни силе пакла, Антихрист, неће победити Руску Православну Цркву.

У свом духовном тестаменту старац је записао: „Строго се придржавајте Руске Православне Цркве и Његове Светости Патријарха московског и целе Русије“.

Извор: Православие.ру 

„Дођи и види“ можете да нас пратите на нашем Телеграм каналу: https://t.me/dodjiividi

#санкције, #русија, #sankcije, #rusija,  #војнаоперација,   #путин, #русија, #рат, #украјина, #putin, #rusija, #rat, #ukrajina,#vojnaoperacija,

Нема коментара:

Постави коментар