11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 18. јул 2021.

Два нова чуда Св. Пајсија у Конгу

О. Тимотеј Нтумба из Цркве Светог Николе у ​​Бунији, Демократска Република Конго, недавно је разговарао са Православном новинском агенцијом  о два нова чуда Светог старца Пајсија која су доживели његови парохијани.

Прво чудо догодило се са једанаестогодишњом девојчицом Данијелом коју је отровао друг из разреда јер јој је завидео на успеху. Врло брзо је смршала и била на ивици смрти. Пробледела је и осећала је болове у срцу, тада је сањала сан о којем је причала мајци. Неколико дана касније Данијела је отишла да пронађе о. Тимотеја у цркви, следећи савете особе у сну. У недељу је са неподношљивим болом у срцу отишла на Свето причешће, а тог истог дана осећала се излечено и осећа се и данас добро.  

А пре неколико дана, 30-годишња жена по имену Ева изненада је почела да осећа неподношљив бол по целом телу. Такође је патила од повраћања и дијареје. И ситуација је сваке вечери постајала неподношљива. Болнички прегледи показали су да се и она отровала, али су јој прописани лекови још више погоршавали бол у грудима. Тада, уочи празника Светог Пајсија, 11. јула, два пута јој се у сну појавио човек који јој је рекао: „Ева, ујутру, иди у цркву и нађи свог свештеника. Причести се на Божанској литургији и бићеш излечена. ” Ујутро је, упркос несносном болу, отишла у цркву и причестила се на Божанској литургији.

Сат времена након службе, замолила је да разговара са свештеником и испричала му свој сан. Сви детаљи које су изнеле и Данијела и Ева описују Светог Пајсија Светогорца и обе су га препознале по његовој икони, упркос томе што о њему нису знале много пре него што им се појавио и излечио.

Извор: https://orthochristian.com/140512.html, Митрополија црногорско-приморска

Фото: радиовера.ру

Превела Љ.Поповић

#старацПајсијеСветогорац, #старцПајсије, #staracPajsije, #staracPajsijeSvetogorac, #СветиПајсије, #SvetiPajsije, #cuda, #чуда, #чудо, #cuda,

 

Нема коментара:

Постави коментар