11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 22. јул 2021.

Ерик Клептон одбија да свира на наступима где се тражи потврда о вакцинацији

Ерик Клептон одбија да свира на наступима где се тражи потврда о вакцинацији

Ерик Клептон неће наступати на местима која захтевају доказ о вакцинацији. Како је навео, не жели да наступа ни на једној сцени на којој је публика дискриминисана. 

Наиме, прослављени музичар се одлучио на овај потез након најаве премијера Велике Британије Бориса Џонсона да ће сви људи у овој земљи од краја септембра моћи на концерт, утакмицу, ноћни клуб уз папир који доказује да су се вакцисинали двема дозама вакцине против ковида 19. 

„Након најаве премијера у понедељак 19. јула 2021, осећам част да ћу се огласити сопственом најавом“, наводи се у изјави Клептона која је објављена на Телеграм налогу архитекте и филмског продуцента Робина Монотија Гразиадија, у којој се даље наводи:

„Желим да кажем да нећу наступити ни на једној сцени на којој је присутна дискриминисана публика. Ако не буде предвиђено да сви људи присуствују, задржавам право да откажем наступ“, навео је музичар.

Клептон је иначе крајем прошле године такође јавно устајао против локдауна који је био на снази у Великој Британији. Наиме, тада је заједно с Ваном Морисоном снимио песму „Станд анд Деливер“, као својеврсни вид протеста.

Сав приход од песме „Станд анд Деливер“ дониран је фондацији „Лоцкдоwн Финанциал Хардсхип Фунд“, коју је Морисон покренуо како би помогао свим колегама музичарима који због пандемије коронавируса трпе велике финансијске последице.

„Многи од нас подржавају Вана и све његове акције да спаси живу музику. Заиста нам је свима велика инспирација“, изјавио је тада Клептон за амерички магазин Variety. Чувени гитариста је тада додао и да би сви музичари требало да дигну глас.

„Морамо да се супротставимо и да нас чују, јер је неопходно да нађемо излаз из овог ужаса. Постоји опасност да се жива музика и концерти никада не опораве“, упозорио је Клептон.

#ерикклептон, #erikklepton, 

Извор: Србин.инфо

Нема коментара:

Постави коментар