11111111111111

Претражи овај блог

субота, 20. фебруар 2021.

ПОТВРЂЕНО писање Србин.инфо – Лекари признали: Скок заражених после вакцинације!

ПОТВРЂЕНО писање Србин.инфо – Лекари признали: Скок заражених после вакцинације!

Србин.инфо је јуче објавио да су КБЦ Бежанијска коса и друге ковид болнице пуне заражених пацијаната, који су претходно вакцинисани против короне и то углавном кинеским цепивом. Иначе, медији данима "спинују" нови пик заразе, тврде да ће журке и скијање да изазову драматичан скок оболелих у намери да прикрију, по свему судећи, неуспешно тестирање вакцине на грађанима Србије.

Лекари су коначно признали прави разлог скока заражених, а прва међу њима која је јавно проговорила о овоме је имунолог др Емина Милошевић, која је за портал Нова изјавила: 

„Није баш јасно шта се то дешава? Зашто се инфицирало толико људи који су примили прву дозу вакцине?“, пита се ова лекарка. 

Она апелује на надлежне да спроведу темељније и обимније истраживање које би показало да ли је проблем у ефикасности вакцина или у понашању људи. 

“Знамо да је већина грађана вакцинисана кинеском вакцином. Може бити да смо много неодговорни, а може бити и да просто ефикасност те вакцине није баш толика колика се тврди”, упозорава Милошевић и наводи да је званична ефикасност те вакцине 79 посто.

Иако власт не објављује званичне податке, имунолог истиче да у свом окружењу има доста примера оних који су се заразили убрзо након примљење прве дозе, као и да на исти проблем указују и колеге са којима је у комуникацији.

“Доста људи ме контактира, имам и родбину и пријатеље који су се заразили након прве дозе. Никада не можете бити 100 посто сигурни, али знам да су били предострожни. Да ли је, ипак, неком омашком дошло до заражавана није ми сасвим јасно”, констатује наша саговорница.

Она наводи и да постоје случајеви заражавања корона вирусом после Спутњик и Фајзерове вакцине, али највећи број грађана Србије је, ипак, добио кинексу вакцину.

“Значило би да се спроведе неко систематичмо истраживање о проценту оних који су инфицирали након прве, друге или треће вакцине. Да ли је само до понашања људи или је до ефикасности. неопходан је већи број испитаника, а не само да то чујемо из своје околине”, закључује Милошевић.

Србин.инфо подсећа и на изјаве премијерa Мађарске Виктора Орбана и канцеларке Немачке Ангеле Меркел који су недавно рекли да „чекају да виде како ће проћи кинеска вакцина у Србији, пре него што је дају свом народу“.

#вакцина, #vakcina,  #коронавирус,  #koronavirus, #virus, #вирус, #изолација, #izolacija, #пандемија, #pandemija,

Нема коментара:

Постави коментар