11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 23. фебруар 2021.

Претучен син српског политичара на КиМ, насилници ухапшени, пљуште реакције

Претучен син српског политичара на КиМ, насилници ухапшени, пљуште реакције

Осамнаестогодишњи син српског политичара са Косова Ненада Рашића, претучен је јуче у дворишту гимназије у Лапљем селу код Грачанице, по завршетку наставе и изласка из школе, потврдио је Рашић.

Николу Рашића, сина Ненада Рашића, тукло је више особа.

Претучен је, здравствено стање дечака је добро“, рекао је Рашић за медије у Приштини, преноси Косово онлајн.

Косовска полиција је саопштила да је привела осам особа у својству осумњичених, од чега је један малолетник.

„Настављамо с радом на разјашњавању околности и мотива инцидента“, саопштили су из Косовске полиције.

Младић се тренутно налази у болници, такође је потврдила Косовска полиција.

Ненад Рашић је у изјави за приштинске медије навео да је његов син пребијен металним предметима и да је задобио тешке повреде лица и главе, те да су му зуби поломљени, преноси Коссев.

„Прихватио сам да морам да платим цену идеологије коју заступам али заиста нисам очекивао да ће мој син платити тако неприродну цену“, казао је Рашић.

Канцеларија за Косово и Метохију осудила је напад и „изражава дубоку забринутост због физичког напада на Николу Рашића, сина Ненада Рашића“.

„Канцеларија захтева од припадника косовске полиције да без одлагања и оклевања открију и процесуирају починиоце овог чина насиља. Само тако се може обезбедити сигурност за припаднике српског и неалбанског становништва на Косову и Метохији и послати неопходна порука о нултој толеранцији на било који облик насиља“, навели су у својој писаној реакцији.

Упозоравају да овај случај не сме да остане „само један у низу нерасветљених инцидената на Косову и Метохији, посебно јер се на мети изгредника нашло дете“.

Огласио се и лидер покрета Самоопредељење Аљбин Курти, који је осудио напад и апеловао на полицију и тужилаштво да реше случај.

„Чини се да је ово разбојништво над Николом Рашићем организовано и има везе са његовим родитељем који није сломљен, нити подвргнут притисцима и претњама Србије. Вероватно, пошто нису могли да заплаше Ненада Рашића, претукли су његовог сина Николу“, навео је у поруци, додајући да ће у „новој влади“ радити на томе да „сви грађани Косова, без обзира на националност, живе безбедно“.

Из Српске листе је саопштено да „туча и повреде које је Никола Рашић задобио у тучи немају везе са политиком и Српском листом, ма колико се Аљбин Курти и Ненад Рашић трудили да тако представе“.

„Зарад истине, свих грађана, али и због одговора онима који неистинама желе да унесу немир међу Србе на Косову и Метохији, желимо да обавестимо јавност да је Никола Рашић повреде задобио у тучи која је била унапред договорена и организована између две групе момака, а међу члановима једне од тих група је био и Никола Рашић“, наводи се у саопштењу.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да „синхронизовани и дириговани покушаји из Приштине да се напад у коме је повређен Никола Рашић представе као врста наводног политичког обрачуна са његовим оцем Ненадом Рашићем, најобичнији су спин и злоупотреба деце у политичке сврхе“.

„Посебно је безочна лаж коју покушава да пласира лидер Самоопредељења Аљбин Курти да је Никола Рашић данас претучен као ’жртва политике свог оца који се није савио ни потчинио Београду’“, навео је Петковић.

Извор: Спутњик

#Грачаница, #КиМ, #туча, #Косово, #Gracanica, #KiM, #tuca, #Kosovo, 

Нема коментара:

Постави коментар