11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 27. децембар 2020.

ЛИТИЈЕ ЗА СПАС НАРОДА: Крсни ход од Манастира Раковица где почива патријарх Павле

ЛИТИЈЕ ЗА СПАС НАРОДА: Крсни ход од Манастира Раковица где почива патријарх Павле 
„Савез православних жена” са браћом и сестрама из светосавских удружења из матице и расејања, са благословом духовних отаца организује нови Крсни ход, на највећи хришћански празник мајки и жена, на Материце, у недељу 27 децембра с почетком од 12 часова. 
 
„Светосавци, драга браћо и сестре у недељу на Материце 27. децембра креће Крсни ход, у 12 часова од Манастира Раковица и кретаће се до Цркве Светог Марка. Овај Крсни ход, дужине око 14 километара, је наш мали подвиг и жртва за исцељење свасцелог србског народа и наше отаџбине, за добро наше деце, породице, захвалност и молитва Господу и Светима да нас сачувају, окрепе и подигну у ова зла времена”, истиче се у саопштењу „Савеза православних жена”, објављено на њиховој Фејсбук страници.

Крсни ход ће се у недељу кретати од Манастира Раковица следећом трасом: Патријарха Димитрија, Мишка Крањца, Борска, Бахтијара Вагабазде, Црнотравска, Булевар ослобођења, кратко заустављање код цркве Светог Василија Острошког , затим Славија, Београдска, Булевар краља Александра до цркве Светог Марка.

 „Браћо и сестре дођите са својим ближњима да сабрани начинимо мали подвиг и изнесемо Крсни ход, дужине око 14 километара и измолимо помоћ од Господа за исцељење и спасење наше деце и васцелог србског народ”,  стоји још у поменутој изјави за јавност „Савеза православних жена”.

Организатори, ове православне литије, поново позивају верне Архијереје, свештенике и монаштво Српске Православне Цркве да буде уз свој верујући народ и предводе га у Крсном ходу „као што су некад чинили наши србски патријарси Патријарх Павле, Патријарх Варнава и сви остали”.

 „Сада више него пре, одговорност нас Мајки и жена је велика у заштити деце, породице, традиционалних и моралних вредности. Чувајући децу и породицу, своју „малу Цркву“ ми чувамо и Православље и своју Отаџбину, на крају се закључује у позиву „Савеза православних жена”. 

 

Извор: Србин.инфо 

#крсниход, #раковица, #krsnihod, #rakovica,

Нема коментара:

Постави коментар