11111111111111

Претражи овај блог

среда, 14. октобар 2020.

РУСКИ МЕДИЈИ Скандал у СПЦ баца сенку на посету Путина Србији

РУСКИ МЕДИЈИ Скандал у СПЦ баца сенку на посету Путина Србији

Отмица студента Академије Српске православне цркве Марка Жаркова, у коју је према његовим тврдњама умешан владика Стефан Шарић, постала је тема и руских медија. Наиме, портал
Регнум је под насловом “Скандал у Српској православној цркви баца сенку на посету Путина”, објавио текст у којем истиче да ће, у случају посете председника Русије, њега дочекати владика оптужен за овај злочин. 

У тексту се наводи да је српско руководство и свештенство СПЦ најавило посету председника Русије Владимира Путина за 20. октобар. Како преноси руски Регнум, његову долазак је најавио викар пататријарха Иринеја Стефан Шарић, којег је студент Акдемије СПЦ Марко Жарков оптужио за отмицу. 

“Тако је владика Стефан, старешина Храма Светог Саве, само потврдио оно о чему је већ раније говорио председник Србије Александар Вучић – да ће његов руски колега присуствовати церемонији освећења Храма у октобру ове године”, наводи се на сајту Регнума.

Аутор текста даље додаје да је Храм Светог Саве највећа православна богомоља на Балкану, те да је издвајање огромних средства из државног буџета за завршетак његове изградње “изазвало бурну реакцију јавности”.

“Највећу пометњу у последњих неколико месеци изазвала је отмица за коју је оптужен патријархов викар и старешина Храма Светог Саве Стефан Шарић. Студент Академије СПЦ отужио га је за организацију отмице и премлаћивање. Он је навео за српске медије да је владика наредио да га отму и претуку у фебруару ове године, а још раније му је овај епископ претио убиством”, напомиње се у тексту Регнума.

Аутор текста подсећа да је сукоб између владике Стефана и студента Академије СПЦ настао због девојке са којом су обојица имала блиску везу.

“Студент је навео да је два пута покушао да достави документа о отмици у Патријаршију, али да они никада нису стигли до патријарха. Истовремено, адвокат студента Божо Прелевић сматра да случај покушава да заташка ‘политичар који је добио орден Светог Саве’. Подсетимо, један од власника ордена је Александар Вучић”, пише на сајту Регнума, додајући да се патријарх Иринеј није званично изјаснио о овом случају.

“Да ли ће Путина дочекати епископ отужен за отмицу и пребијање човека? Патријарх српски Иринеј званично није коментарисао овај скандал, који је тема српских медија већ неколико недеља. Јавности се само обратио епископ бачки Иринеј, члан Синода, који је изразио наду да ће се “случај са споменутог студента истражити што пре и да ће починиоци одговарати пред законом”.

Подсетимо, владика Стефан Шарић, викарни епископ патријарха Иринеја и старешина Храма Светог Саве, умешан је у случај злостављања студента Академије уметности СПЦ Марка Жаркова, кога су 08. фебруара отела тројица мушкараца, од којих су двојица припадници Интервентне јединице МУП-а Србије, и одвела у Батајницу, где је малтретиран и претучен. Да случај буде још апсурднији, разлог за киднаповање Жаркова је био сукоб владике и студента око девојке.

Извор: Србин.инфо

#црквенисуд, #студент, #Марко Жарков, #отмица, #crkvenisud, #student, #MarkoZarkov, #otmica, #VladikaStefan, #ВладикаСтефан,  

Нема коментара:

Постави коментар