11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 17. март 2020.

Читуље показују трагичне размере коронавируса у Италији: десет страница само у једном локалном листу (ВИДЕО)


Број заражених коронавирусом у Италији, европском жаришту пандемије, не престаје да расте, а број преминулих достиже црни рекорд из дана у дан. До данас је оболела 31.500 људи, а умрло их
је око 2.500. Колике су размере смртности у Бергаму, у Ломбардији, где је тренутно више од 10 милиона људи у карантину, сведочи број страница читуља у локалном дневном листу.

Један читалац овог листа објавио је видео снимак на којем показује да је 9. фебруара, када су била потврђена тек три случаја заражених новим вирусом, била објављена једна и по страница читуља. У издању од 13. марта, након што је зараза узела маха, овај Италијан излистао је чак 10 страница пуних опроштаја од жртава ковида-19.

Британски Гардијан објавио је случај 47-годишње Италијанке која је умрла код куће, а чије тело погребници нису хтели да однесу два дана. Било је случајева, пише лист, да су старији супружници умирали у размаку од само неколико сати. Просечна старост преминулих у Италији је 80 година. Више од 70 одсто њих су мушкарци. Најмлађе жртве су, према писању Гардијана, 39-годишњи мушкарац, који је боловао и од дијабетеса, као и жена истих година која је имала канцер. Међу умрлима је било и неколико лекара и медицинских сестара.

Извор: Политика
#koronavirus, #virus, #вирус, #изолација, #izolacija, #рим, #италија, #rim, #italija,

Нема коментара:

Постави коментар