11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 6. октобар 2019.

ЖИВЕТИ ПО ЗАКОНУ БОЖЈЕМ


23. септембар / 6. октобар
Зачеће Св. Јована Претече и Кститеља

Ваша Светости, Бог је Љубав и људима опрашта све грехе за које се искрено покају. Да ли то значи да да ће спасти свако ко моли Бог за опроштај, без обзира на то како живи?

Не заборавимо да је Бог [осми што је Љубав] и Правда, да је он Истина, да је Он свака друга врлина.
Не смемо дозволити себи да, због тога што је Бог Љубав, застранимо [мислећи] да ће нам  Он због тога опростити све и без обзира на то да ли се ми исправљамо, да ли живимо по заповестима Његовим, да ли испуњавамо оно што Он жели, а то нама даје суштину и вредност и величину у овоме свету и у ономе.
Не сме се заборавити никада да је Закон Божији оно што је свети Јован Еванђелиста рекао: Сваки онај који греши - безакоње чини (1. Јн. 3, 4). Не сме се заборавити никад да је Закон Божји, да су заповести Божје све оно што Бог од нас очекује, јер нам је дао моћ и снагу да извршимо то, да је то добро, да је то свето и да нам даје суштину постојања, да утврђује наше биће.
Што више будемо
ивели по заповестима Божијим и испуњавали еванђелске прописе, ми ћемо бити све живљи, имати све више бића, тј. све ћемо бити све ближи Богу. Бог ће бити у нама и ми у Њему. Тако се ваља трудити.

Свети Патријарх Српски Павле

Нема коментара:

Постави коментар