11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 2. март 2021.

ПАЗИТЕ И БДИТЕ, ЈЕР НЕ ЗНАТЕ КАДА ЋЕ СЕ ЗБИТИ ДРУГИ ДОЛАЗАК ХРИСТОВ


14. / 27. октобар
Преп. мати Парскева

Ваша Светости, научници кажу да ће свет постојати још милијарде година. Колико још, по црквеном учењу, има до караја света?

По Светом Писму, по речи Господњој, а и по науци овога света, ми знамо да ће једанпут доћикрај овоме свету на земљи. Господ нас опомиње да се не заварамо помишљу да неће тај крај доћи за још хиљаде година. Може да дође данас, сутра, јер, о дану, вели, томе и часу нико не зна. Не знају ни анђели на Небу, ни Син до једино Отац. Не зна ни Син, тј. Он као човек. По Божанској природи све што има Отац - Моје је, вели Христос. Свакако да Он као Бог зна, али нам не износи кад ће то бити, јер то за нас не би било од користи. Заносили бисмо се и заваравали: још има времена па ћемо се тек онда спремити кад за то време дође. Овако Његову реч треба да држимо, чујемо и поштујемо стално.
Пазите, бдите и молите се, јер не знате када ће то време доћи. Може да дође изненада и - у чему вас нађем у томе ћу вам судити, каже Господ.
То да имамо стално пред очима, да свакога часа, свакога минута живимо по Еванђељу, јер је увек само двоје пред нама: или живот по Еванђељу, или супротно томе. Или ћемо ићи путем уским и тесним који води у живот, или путем широким, путем греха, којим већ многи иду.

Свети Патријарх Српски Павле 

  #365питања, #365, #365pitanja, #krajsveta, #apokalipsa, #smaksveta, #крајсвета, #апокалипса, #смаксвета,

Нема коментара:

Постави коментар