11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 3. септембар 2019.

Патријарх остаје на ВМА


Захваљујући залагању, знању и посвећености лекара и другог особља ВМА, патријархово опште стање организма је побољшано

ЗДРАВСТВЕНО стање патријарха српског Иринеја, који је у четвртак ујутру примљен у Војномедицинску академију, после дводневног покушаја кућног лечења, је у значајној мери боље, сазнају „Новости“ у кругу његових сарадника.

Захваљујући залагању, знању и посвећености лекара и другог особља ВМА, патријархово опште стање организма је побољшано.

Подсетимо, патријарха је у петак посетио председник Србије, Александар Вучић, а у два саопшења те установе наглашава се да је његово здравствено стање стабилно.

Патријарх, и даље, обавља све послове као поглавар Цркве и митрополит Београдско – карловачки, из болесничке собе.

У сталном је контакту са најближим сарданицима скоро као да је у кабинету у Патријаршији СПЦ у Београду.

Његови сарадници не могу да кажу да ли ће челник СПЦ до краја седмице изаћи из болнице.

– Ако и изађе, природно је да се опоравља, у кући, а не да, одмах, путује – кажу у Патријаршији. Све функционише како треба и како захтева патријарх, који је велики перфекциониста у послу.

Извесно је да неће моћи да присуствује, у суботу, помену за 6.000 Срба усташких жртава из 1942 године на Броду на Дрини, код Вишеграда, где ће бити освештан и Спомен маузолеј жртвама у част.

У разговору са неколико епископа са леве и десне обале Дрине и Саве и расејања чули смо да се редовно моле Богу за опоравак његове светости и да очекују да, поред осталог, предводи велику светковину посвћењу јубилеју 800 година од аутокефалности СПЦ за чије припреме је дао значајан, и лични, „печат“.

Извор: Србин.Инфо

Нема коментара:

Постави коментар