11111111111111

Претражи овај блог

субота, 24. август 2019.

КО ЖИВИ БОГОУГОДНО ПОМАЖЕ СВОЈОМ ВРЛИНОМ СВИМА ОКО СЕБЕ


11. / 24. август
Св. мученик и архиђакон Евпло

Ваша Светости, много пута сам чуо да се каже: „Немој да питаш шта је твоја земља учинила за тебе, већ се питај шта си ти учинио за своју земљу.“ Како човек да помогне свом народу и својој земљи?

Потребно је и данас и свагда помоћи и себи и другима. Не може бити од користи ни Светој Цркви ни народу своме, ни човечанству онај који се најпре не труди да спасава свој живот, да уђе у Царство Небеско. Јер онај који искрено спасава живот свој, труди се да по Богу живи, он помаже свима који имају очи да виде и уши да чују, да и они буду тиме поучени и привучени к Царству Небеском, ако хоће.
Ето, драга браћо и сестре у Христу, да тим поступцима сведочимо Господа Исуса у времену овако тешком и у свету који у злу лежи.
Не да се приказујемо бољим него што јесмо, фарисејски. Него да ту енергију коју други на то употребљавају, ми употребимо да стварно будемо бољи, ближи Господу и нашим светим Прецима, и да на тај начин помогнемо и своме роду и свим људима добре воље, а највише самима себи. Да се у Царству Небеском нађемо са стране где ће нас Господ познати, признати за Своје.

Свети Патријарх Српски Павле

Нема коментара:

Постави коментар