11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 22. август 2019.

ЧОВЕКУ ЈЕ ПОТРЕБНА ТЕЛЕСНА И ДУХОВНА ХРАНА


9. / 22. август
Св. апостол Матија

Ваша Светости, дуго се у нашим школама и на факултетима учило противно хришћанској вери, на пример да не постоји бесмртна душа. С друге стране, секте користе ту ситуацију и младе наводе на погрешан пут. Како превладати ту духовно опасну ситуацију?


Човек је и тело и душа, према нашој вери православној. Али, човек није  само овај свет, по нашој вери онје и душа и њега очекује и Царство Божије. Христос каже: Човек не живи само о хлебу него и о свакој речи која излази из уста Божијих.
Једностраност је и велика несрећа, као и кад се полуистина прогласи целом . Човеку је потребна и духовна храна, а то је реч Божија.
Какав смисао има овај живот, шта је са смрћу и шта ће бити после смрти? Млад човек треба да учи оно што је за овај свет, али да не заборави да постоји и онај вечни.
Младом човеку треба пружити могућност да на прави начин одреди смисао свог постојања. Да не троши сувише снагу на оно што је бесмислено и да не одузима себи снагу која му је потребна за оно што је битно.
У ту празнину може се све уточити. Секташи то користе и убацују све и свашта. Ону су агресивни и хоће на силу да нас угурају у своје окриље. Наша Црква са своје стрене савременим примером и језиком са духовним даром износи еванђелску истину и оставља на вољу ономе ко хоће да је чује.

Свети Патријарх Српски Павле


Нема коментара:

Постави коментар