11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 19. јул 2021.

ДА БУДЕМО У СВАКОМ ЧАСУ СПРЕМНИ ЗА ДОЛАЗАК ГОСПОДЊИ


6. / 19. јул
Преп. Сисоје Велики

Ваша Светости, да ли негде у Светом Писму постоји податак о томе када ће се догодити Други долазак Исуса Христа? Да ли игде у црквеним изворма има речи о датуму краја света?

О дану или о часу доласка Сина Човечијега други пут на земљу, не више као Страдалника, него као Судије не зна, вели, нико, ни анђели на небу, ни Син, до једино Отац. Свакако, и Син Божији зна, али не по природи људској као човек. Због тога, Син Божији нам и није открио кад ће бити тај час, да се ми не бисмо заборавили, него да будемо увек спремни да изађемо пред Њега и да од Њега примимо пресуду: да лим смо за живот вечни у радости и блаженству или за муку вечну.
Стражите ддакле, јер не знате када ће доћи господар куће, кад ће доћи Син Божији. Да нас увек нађе готове и спремне, и идући путем који је Он заповедио. Фарисеји и књижевници, мрзећи Њега, хтели су да Га убију, али не о празнику Пасхе кад се скупљао толики народ, да се не би народ побунио. Међутим, Он је баш пострадао у време празника Пасхе, кад се јело пасхално јагње, по својој вољи, а на несрећу непријатеља Његових.
Да будемо увек, сваког часа спремни да изађемо пред Њега!

Свети Патријарх Српски Павле 
 #365питања, #365, #365pitanja, #аполакипса, #apokalipsa, #другидолазк,  #крајсвета, #другидолазакИсусаХриста, #drugidolazak, #krajsveta, #drugidolazakIsusaHrista,

Нема коментара:

Постави коментар