11111111111111

Претражи овај блог

среда, 13. март 2019.

НЕ МУЧИ СЕ БРИГАМА, БРИГЕ ПРЕДАЈ ГОСПОДУ


28. фебруар / 13. март
Преп. Василије Исповедник, Преп. Јован Касијан

Ваша Светости, имам много приватних и пословних проблема, муче ме бриге због тога и дању и ноћу. Како да се изборим са бригама које ме море и уносе ми немир у душу?

Знам да Ти није лако... Но, не брини, није Господ далеко, Он је ту с Тобом, зато дочекуј све мирно, без журбе и нервозе, па ћеш моћи издржати све с Њим, свесилним спаситељем нашим.
Дужности су такве наше да надилазе снаге и много моћнијих, али као апостол Павле све можемо с Њим, Богом који нам моћ даје (Фил. 4., 13). Не боје се! Господ неће пустити да се кушамо више него што можемо, него ће учинити с искушењем и крај, да бисмо га могли поднети (1. Кор. 10, 13). Знам да то све знаш, зато је потребно само да себе смираваш, без нервозе, без брига за сутра, са поверењем у Бога који све може.
Само не брини, пребаци све своје бриге на Господа, јер се Он брине за нас (1. Петр. 5, 7). Не кажем - прабаци на Господа и оно што можеш учинити и што ти је дужност, као Божијег помоћника, него оно што не можеш ти , Он ће учинити. И бриге пребаци [на Њега], по речи Његовој.

Свети патријарх Павле

Нема коментара:

Постави коментар