11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 16. август 2018.

"Разграничили су нас, људи морају да разумеју"


Аутор: мондо.рс

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да људи морају да разумеју да су нас већ разграничили.

Они су нас већ разграничили и када кажу да су против, то значи да су против граница које су на нашу штету. И Америка, и Немачка, Енглеска, Француска, Аустралија, Канада... су за то да је Косово независно и целовито. Само то морају људи да разумеју, а мене нападају у овој земљи", рекао је Вучић гостујући у дневнику на РТС.

Он је објаснио да га нападају, поготово у Србији, управо зато јер не прихвата такве границе.

Вучић је истакао да су Србији најважнији животи и безбедност људи, као и да су основни циљеви да се на КиМ очувају мир и стабилност, да се заштите државни интереси и да се осугурају имовинска права нашег народа.

Други циљ, према његовим речима, је очување државних интереса, да се заштите имовински и сви други интереси Србије, док је трећи циљ -  очување права наших људи и народа на КиМ.

Упитан зашто је Србији битна територија севера Косова, Вучић је рекао:

"Реч је о 1.000 квадратних километара. Није питање километара, него стратешког значаја територије, ту живи 43.000 људи".

Он је додао да је ту и Копаоник који "пола припада њима, а пола нама, што људи не знају".

"Имате и Газиводе, имате и Бањску, Соколицу... Трепчу и веома значајан геостратешки положај. То не значи да нам је то важније од Косовског поморавља, Грачанице или било ког другог дела", истакао је Вучић и додао да ће се Србија "изборити за свој народ".
Вучић је рекао и да га данима оптужују они и нападају који су за целовито Косово.

"Чак и они који говоре да су против разграничења, они су заправо против промена граница које су већ постављене и то на нашу штету... Од Српскиње с Општине Савски венац, до неких светих лица", рекао је Вучић.

Председник је истакао да они који причају о замрзнутом конфликту не разумеју да то није одрживо и додао да уколико буде споразума "имаћемо више него данас".

Вучић је коментарисао и писмо које су му послали градоначелници општина с Косова и подсетио да је томе претходио притисак и кампања која се водила против њега.

"Данима ме нападају, што политичари који лажу како су рођени на Косову што свештена лица. Појаве се и кажу "Ухапсите Вучића". Знате да то може да се деси само уз помоћ крвопролића, али на то нико не реагује", казао је Вучић.


"Ако све буде у реду, 9. септембра сам на Косову"
Председник Србије рекао је да ће 9. септембра ићи на Косово, где ће изнети детаље плана за јужну српску покрајину."Ако све буде у реду, 9. септембра сам са Србима са Косова", рекао је председник Србије. 

Извор: Мондо.рс

Нема коментара:

Постави коментар