11111111111111

петак, 25. мај 2018.

Празнични концерт на Црвеном тргу


После свете Литургије у Саборном храму Христа Спаситеља у Москви Патријарх московски и све Русије г. Кирил и Патријарх српски г. Иринеј присуствовали су 24. маја 2018. године сверуском празничном концерту посвећеном Дану словенске писмености и културе на Црвеном тргу.

На почетку концерта присутном народу и високим званицама обратио се патријарх Кирил који поручио: -Свима вама и целом нашем народу желим мир, духовну снагу, способност да решава проблеме који се појављују на нашем историјском путу. Верујем да ћемо изаћи на крај са тим задацима и да ће наш пут бити славан и да ће нас одвести ка великим делима и циљевима. Нека Господ чува нашу Отаџбину, наш народ и све вас, драги моји! Срећан празник!


Први потпредседник Владе Руске Федерације, гђа Олга Голодец, напоменула је да прослава празника на Црвеном тргу окупља све више људи из свих крајева Русије и из свих словенских земаља. Концерту су се у директном преносу прикључили хорови из бугарске и српске престонице. Хор и симфонијски оркестар РТС под руководством маестра Бојана Суџића извели су песму „Тамо далеко“, која је написана после Првог светског рата и посвећена је војницима који се нису вратили домовима. Ова песма ужива велику популарност у Русији.

Концерту су присуствовали високи званичници Руске Федерације, представници дипломатског кора, архијереји и свештенство Руске Православне Цркве, као и чланови делегације Српске Православне Цркве на челу са Патријархом српским г. Иринејем.

Извор: http://www.patriarchia.ru/db/text/5209368.html
 Извор: Српска Православна Црква

Нема коментара:

Постави коментар