11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 7. новембар 2017.

Духовна радост у Горњем Ковиљу

Нови презвитер у Епархији бачкој

У недељу 22. по Педесетници, на спомен Светог апостола Јакова, брата Господњег по телу и првог Епископа јерусалимског, у Световазнесенском храму у Горњем Ковиљу Његово Преосвештенство Епископ новосадски и бачки др Иринеј служио је свету Литургију, уз саслужење Његовог Преосвештенства Епископа умировљеног милешевског г. Филарета, свештенства и монаштва Епархије бачке, као и клирикâ из других Епархија.

После прочитаног Јеванђеља, владика Иринеј се обратио присутнима тумачећи еванђелско зачало о богаташу и убогом Лазару. Владика је између осталог поручио да богатство само по себи није лоше, уколико га човек користи на спасење своје душе  помажући потребите, а посебно је истакао тешку ситуацију у којој се налазе хришћани широм света који немају средстава ни за основне животне потребе.

У току свете Литургије у презвитерски чин рукоположен је новосадски ђакон Вељко Васиљев. После заамвоне молитве епископи су освештали крст који је потом подигнут на олтарску апсиду Световазнесенског храма. 

После литургијског славља, духовна радост настављена је уз културно-уметнички програм фолклорног ансамбла „Лаза Костић” из Ковиља.

Извор: Епархија бачка






Нема коментара:

Постави коментар