11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 5. новембар 2017.

МРАЧНЕ ПРОГНОЗЕ: Документ немачке војске предвиђа крвави рат широм Европе и распад ЕУ

Немачке оружане снаге полазе од могућности распада Европске уније у следећих двадесетак година, произлази из интерног стратешког документа у који је увид имао недељник Der Spiegel.

Како Der Spiegel преноси у најновијем броју, Бундесвер у својој студији "Стратешка прогноза 2040." доноси неколико могућих сценарија развоја ситуације на европском континенту.

Један од сценарија носи наслов "ЕУ у распаду и реакција Немачке" који полази од "вишеструких конфронтација" и распада постојећег система вредности.

"Проширење ЕУ-а је заустављено, многе чланице су напустиле заједницу, а Европа је изгубила на глобалној конкурентности", стоји у овом сценарију.

Притом аутори студије, која је један од прилога размишљањима о будућности Бундесвера, не полазе искључиво од сукоба унутар ЕУ-а као главном разлогу распада система вредности.

"Хаотична, стихијска и све конфликтнија глобална ситуација драматично је променила сигурносно-политичко окружје за Немачку и Европу", стоји у документу.

Као даље могуће сценарије будућности европског континента аутори предвиђају повратак сукоба на линији исток-запад при чему се предвиђа самоизолација неких источних чланица ЕУ-а те чак прикључење неких чланица "источном блоку".

"Код неких ЕУ партнера је могуће приближавање државно-капиталистичком моделу по узору на Русију", стоји у студији.

Иза ових "симулација" стоје научници академије Бундесвера.

Извор: Правда

Нема коментара:

Постави коментар