11111111111111

Претражи овај блог

петак, 17. новембар 2017.

Одбрана: Фалкеу забранити приступ Младићу

ХАГ - Одбрана Ратка Младића затражила је данас од Хашког трибунала да забрани сваки даљи контакт главног лекара притворске јединице Пола Фалкеа са Младићем, јер сматра да је "штетан по његово здравље".

Фалке је почетком седмице забранио све посете лекара свим притвореницима у притворској јединици Хашког трибинала док се не изрекну пресуде Младићу и Прлићу - краја месеца, са образложењем да би те посете могле да штете њиховом здрављу.

"Ми смо данас затражили од суда да спречи све конктакт Фалкеа са Младићем јер опструира његово лечење и доводи га у животну опасност. Он је штетан по његово здравље", рекао је Танјугу Младићев син Дарко.

Он је додао да је одбрана поново затражила да Фалке буде оптужен за опструкцију суда, са додатним образложењима.

Подсетио је да Фалкеово мишљење о забрани посета притвореницима - ради заштите њиховог здравља, није ничим поткрепљено јер је документ о томе остао тајан, односно његов већи део је зацрњен.

Насупрот Фалкеовом мишљењу, стручњак којег је ангажовала одбрана Младића, доктор Ристић дао је мишљење у којем се наводи:

"У случају да је неопходно присуство пацијента Ратка Младића изрицању пресуде, без претходног спољног прегледа, дијагноза и терапија, ја упозоравама да би у тим околностима он (Младић) био директно изложен високом ризику за појаву фаталних компликација, као што су - још један моžдани удар, још један инфаркт или изненадна смрт".

То би било супротно свим етичким медицинским правилима", навео је Ристић у свом мишљењу.

Објава првостепене пресуде Ратку Младићу заказана је за 22. новембар.

Извор: РТВ

Нема коментара:

Постави коментар