Јесен је сезона купуса, а он ризница здравља. Пребогат је
витамином Ц, што га чини савршеним поврћем за превенцију вируса и прехлада.
Али он је и извор гвожђа, фосфора, магнезијума, сумпора и
калијума. Препоручује се у исхрани особа које имају проблема са варењем, јер је
богат целулозом, природним чистачем организма.
Чаша сока од свежег купуса је мелем за надражен желудац, али
и за губљење вишка килограма, зато што садржи киселине које успоравају
претварање шећера и угљених хидрата у масти.
Уколико имате упале, отоке, повреде, опет је ту купус.
Довољно је да узмете свеж лист, оперете га и са њега уклоните
"ребра", а затим ставите на болно место и прекријете памучном крпом.
Било би најбоље да са тим облогом преспавате или да га држите бар два
сата.
Извор: Вести онлине
Нема коментара:
Постави коментар