11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 31. октобар 2017.

Суринам повукао признање Косова

Стална мисија Суринама при Уједињеним нацијама донела је одлуку о повлачењу признања Косова и Метохије као независне државе, каже српски шеф дипломатије Ивица Дачић.


Он је ово рекао на ванредној конференцији за новинаре коју је данас хитно заказао.

Како је навео, о овоме га је обавестило Министарство спољних послова те земље, и истакао да се на овоме дуго радило и мого разговарало.

- Нота о повлачењу одлуке и признању независности Косова је стигла 30. октобра. Оваква одлука показује да се мора истрајавати, разговарати са свима, ако желимо да Косово буде национални интерес. Ово такође показује да није све готово, као што неко говори - рекао је српски шеф дипломатије.

Дачић је навео да је ово веома важан догађај који заслужује посебну пажњу, истакавши и да није сигуран да ће приштинске власти објавити ову вест.

Он је навео да су се, додуше не често, овакве ствари и раније дешавале. У случају Косова, казао је он, то је било са Сао Томе и Принципе, после смене власти.

- Ово није урађено новцем, јер новца немамо. Није ни притисцицима - рекао је Дачић, истакавши да му је жао што су Косово признали многи који су били пријатељи земље за време Јосипа Броза Тита.



Извор: Правда

Нема коментара:

Постави коментар