11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 17. август 2017.

Архимандрит отац Стефан Шарић - нови настојатељ храма Светог Саве на Врачару

Нови настојатељ храма Светог Саве  служио прву Литургију са братством

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј поставио је 7. августа 2017. године Високопреподобног архимандрита Стефана Шарића, досадашњег духовника манастира Рајиновац надомак Београда, за настојатеља храма Светог Саве на Врачару.

Том приликом Архимандрит Стефан је примио дужност од досадашњег настојатеља Храма,  викара Патријарха српског, Његовог Преосвештенства новоизабраног Епископа нишког Арсенија у Парохијском дому храма Светог Саве.

У уторак 15. августа, на празник Преноса моштију св. архиђакона Стефана, Светом Литургијом у малој цркви Светог Саве началствовао је нови настојатељ Високопреподобни архимандрит Стефан Шарић, а саслуживали су свештеници и ђакони братства Светосавског храма, као и Ненад Идризовић, ђакон  при храму Св. апостола Петра и Павла на Топчидеру.

У славу и част Светог архиђакона Стефана, а поводом имендана Оца Стефана, братство Храма је припремило славски колач и жито, које су заједно са многобројним сабраним народом преломили на крају свете Литургије.

Честитавши празник крсног имена новом настојатељу, протојереј-ставрофор Стојадин Павловић је у име братства поздравио оца Стефана, пожелевши му добродошлицу ступања на нову дужност и упућујући искрене жеље да му Господ подари снаге, љубави и мудрости да истраје у свим искушењима којима ће бити изложен.

Извор: hramsvetogsave.rs













Нема коментара:

Постави коментар