11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 3. август 2017.

Новости дана

У целој земљи на снази је црвени метеоаларм као упозорење на изузетно високе температуре. До 9. августа у већини места у Србији биће веома топло са максималном температуром од 35 до 39 степени, а за викенд понегде и око 41 степен. Министарство за рад апелује на послодавце и запослене да примењују превентивне мере безбедности на раду на отвореном, како би се смањио ризик по здравље радника. Уобичајене препоруке лекара су - хроничним болесницима да редовно користе терапију, а здравима да пију више течности, једу лакшу храну, облаче се адекватно и да се клоне сунца у најтоплијем делу дана.

Председник Србије Александар Вучић нагласио је у разговору са чланом Председништва БиХ Младеном Иванићем да су добри односи Срба и Бошњака од суштинског значаја за очување мира и стабилности у региону, али и за економски напредак Западног Балкана. Вучић и Иванић су у Београду разговарали о ситуацији у региону, политичким и економским односима Србије и БиХ, као и о геополитичкој ситуацији. Иванић је истакао да су добросуседски односи важни и да су у интересу српског народа у Републици Српској и Босни и Херцеговини. Двојица саговорника су посебно разговарали  о положају Срба у БиХ, као и српског народа у целини на простору Западног Балкана.

Министар привреде Горан Кнежевић упутио је позив за састанак директору Лиснарта, Елефтерију Кириакоу, на коме ће се разговарати о стању у фабрици шинских возила Гоша, чији је власник та кипарска компанија. Министарство привреде подсећа да је у протеклом периоду у више наврата покушавало да ступи у контакт са челницима Лиснарта, и нада се да ће данашњи позив допринети бржем решавању ситуације у тој фабрици. Радници Гоше су у штрајку више од четири месеца због неисплаћених зарада од 2014. године, неповезаног радног стажа и неоверених здравствених књижица.

Уредник и водитељ: Наташа Ракетић
Уредник вести: Ненад Селаковић
Извор: РТС

Нема коментара:

Постави коментар