11111111111111

Претражи овај блог

петак, 25. август 2017.

Епископ врањски Пахомије на 185. годишњицу обратења моштију Светог Митрофана

У недељу 20. августа 2017. године, једанесту недељу по Педесетници, прославља се 185. година од обретења часних моштију Светог Митрофана, првог Епископа вороњешког.

Митрополит вороњешки и лискински Сергије началствовао је у Благовештењском Саборном храму. Саслуживали су Митрополит курскиј и рилски Герман, Митрополит белгородски и староосколски Јован, Митрополит липецки и задонски Никон, Митрополит саратовски и вољски Лонгин, Епископ врањски Пахомије, Епископ јелецки и лебедјански Максим, Епископ росошански и острогошки Андреј, Епископ кинешемски и паљехски Иларион, Епископ шцигровски и мантуровски Пајсиј, Епископ валијски и алексејевски Сава, Епископ борисогљебски и бутурљиновски Сергеј, Епископ усманскиј Јефимиј, викар Липецке епархије, клирици Вороњешке, Борисогљебске и Росошанске епархије и свештеници врањске Епархије протојереј Небојша Стојадинов и протојереј Љубиша Гачић.

Проповед о житију и духовном подвигу Светитеља Митрофана произнео је протојереј Григориј Самојлов. После Свете Литургије прочитана је молитва Светом Митрофану и уследило је поклоњење Светим моштима свих присутних.

По завршетку богослужења уследила је литија до Рождество-Богородичиног мушког манастира како би се поклонило моштима Светог Тихона, Епископа вороњешког, Задонског чудотворца.

Извор: Врањска епархија










Нема коментара:

Постави коментар