11111111111111

Претражи овај блог

петак, 21. јул 2017.

Слава манастира Свете Недеље у Петини код Крушевца

Његово Преосвештенство Епископ крушевачки г. Давид служио је 20. јула 2017. године, на празник Свете Недеље, свету Литургију у манастиру посвећеном овој великомученици у Петини.

Саслуживали су архијерејски намесник крушевачки протојереј-ставрофор Будимир Којић, архимандрит Филимон из Епархије шабачке, протојереј-ставрофор Ђорђе Милојковић, умировљени протојереји-ставрофори Милан Вељковић и Слободан Пешић, старешина цркве Лазарице презвитер Жељко Марковић, парох дворански презвитер Милан Крстић, као и протођакони Драган Мијајловић и Андрија Јелић.

Након свете Литургије и литије око манастирске цркве, принесени су славски колачи у част Свете великомученице Недеље, док је настојатељница манастира сестра Киријакија, која је уједно и прославила свој имендан, припремила са верним народом трпезу љубави за све госте. 

По повратку у престони град Крушевац, Владика је обишао и храм Светог пророка Илије у селу Дворане који је у изградњи, давши трудбеницима смернице за даљи рад. У храму је до сада постављен нови полијејеј са хоросом, док се радови на иконостасу прводе крају.

Извор: Епархија крушавачка




Нема коментара:

Постави коментар